6.9.17

Πίτσα Bianca (η λευκή δηλαδή...)

Τα σχολεία αρχίζουν...
Το πρώτο κουδούνι ηχεί εντός ολίγου...
Τα τρεχάματα σε φροντιστήρια παντός είδους επίσης, έχουν κάνει την εμφάνισή τους τούτες τις ημέρες...
Τσάντες, μολύβια, στυλό, κασετίνες, χάρακες, χάρτες, διαβήτες, τρίγωνα και μοιρογνωμόνια έχουν πάρει θέσεις "μάχης" και καραδοκούν σε κάθε στροφή :-))
Ναι, τα σχολεία αρχίζουν και πάλι!
"Ωχ, μην μου το θυμίζεις"..όπως λέει και ο ανιψιός μας, που φέτος πάει Α' Γυμνασίου...

Ναι, τα σχολεία αρχίζουν πάλι ... και μαζί τους αρχίζει και η σκέψη για το τι κολατσιό θα μπει μέσα στα ταπερίδια, που με την σειρά τους θα μπούνε στα σακίδια!!!
Τι να σας τα λέω;
Όσες και όσοι έχετε παιδιά που παίρνουν φαγητό και κολατσιό μαζί τους, επειδή δεν διαθέτει το σχολείο κυλικείο ή κάθονται στο ολοήμερο ή απλά θέλετε να ελέγχετε το τι καταναλώνουν εκτός σπιτιού, με καταλαβαίνετε απόλυτα.

Ψάχνετε προτάσεις, όπως ψάχνω κι' εγώ. Σημειώνετε και κρατάτε στην άκρη συνταγές από το παρελθόν... και το παρόν...για χρήση στο μέλλον :-))
Αλλά να ξέρετε, πως όταν τους τάξετε πίτσα αυτά θα κάνουν "κωλοτούμπες" για να την πάρουν και στο σχολείο μαζί τους.
Σας έχω λοιπόν πρόταση για πίτσα Bianca, που σαφώς μεταφέρεται εύκολα και τρώγεται ακόμη και παγωμένη (όπως είπε μια ψυχή χθες...)

Πίτσα Bianca (η λευκή..γιατί δεν διαθέτει καθόλου ντομάτα)


Για την ζύμη
350-400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά,
1/3 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
3 κουταλιές ελαιόλαδο
300 γραμ. νερό

Για την γέμιση
180 γραμ. μπλε τυρί,
180 γραμ. κρεμώδες τυρί (με κανονικά λιπαρά)
300 γραμ. τυρί τύπου γκούντα σε ψιλά κομμάτια
2 κουταλάκι ρίγανη αποξηραμένη,
2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Το ζύμωμα, προσωπικά το έκανα στον αρτοπαρασκευστή μου και όταν ήταν έτοιμη η ζύμη μετά από μια ώρα και 20 λεπτά την ζύμωσα και πάλι ελαφρώς με καλά λαδωμένα χέρια και την άνοιξα μέσα στο ταψί μου (μεγάλο στρογγυλό ταψί φούρνου) που επίσης είχα ελαφρώς λαδώσει.
Φυσικά η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει και με τα χέρια αφήνοντας την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει και μετά και πάλι ένα ελαφρύ ζύμωμα.


Όταν πια ήταν απλωμένη στο ταψί την πασπάλισα με το ένα κουταλάκι ρίγανης.
Την ράντισα με λίγο λάδι (είπαμε η συγκεκριμένη έκδοση πίτας χρειάζεται λαδάκι αφού δεν διαθέτει σάλτσα) και σε διάφορα σημεία άπλωσα μικρές κουταλιές από το τυρί κρέμα (τη μισή ποσότητα του).
Μετά έτριψα το μπλε τυρί με τα δάχτυλα σε όλη της την επιφάνεια.
Τελείωσα με το ψιλοκομμένο γκούντα και τυρί κρέμα (την υπόλοιπη ποσότητα) σε διάφορα σημεία μαζί με το δεύτερο κουταλάκι της ρίγανης και λίγο ακόμη ελαιόλαδο.


Έψησα σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα, για 20-22 λεπτά.
Άφησα λίγο να κρυώσει εκτός φούρνου και έτοιμη προς κατανάλωση.
Τα κομμάτια που έμειναν όντως φαγώθηκαν κρύα την επόμενη μέρα, πριν προλάβω να πω: ότι μπορούν να ζεσταθούν στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Τρώγονται και κρύα...βρε μαμά!


Καλή Σχολική Χρονιά σε: μαθητές όλων των βαθμίδων, δασκάλους, καθηγητές και γονείς, από σήμερα μπαίνουμε στην τελική ευθεία μετά και από τις ψηφοφορίες για υποδιευθυντές και λοιπές συνελεύσεις...

10 σχόλια:

  1. Αχ βρε Πηνελόπη πως σε καταλαβαίνω, τρεχάματα μπόλικα για να συντονίσουμε τα πάντα! Η Νατάσα δε...συμπάσχει με την άποψη του ανιψιού σου, ετοιμάζεται για την Α' Γυμνασίου με βαριά καρδιά! Ωραία η πρότασή σου για το σχολικό ταπεράκι (και όχι μόνο φυσικά), η πίτσα όπως πολύ σοφά λες είναι πάντα στις πρώτες προτιμήσεις των παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά να έχει Αμαλία μου και φυσικά καλή προσαρμογή στο νέο περιβάλλον της.
      Ελπίζω να μην της φανεί "βουνό" αυτή η αλλαγή...το ίδιο φυσικά και σ' εσένα :-))

      Διαγραφή
  2. Εσεις θα πατε στο σχολειο και μαζι τα εγγονια μου και εγω στενοχωριεμαικαι αγχωνομαι.Τελος παντων αλλη ιστορια αυτη.πολυ καλη ιδεα για τη πιτσα.ιδιως για εμενα που προτιμω παντα την μαργαριτα.οσο για τα πιτσιρικια πιτσα να ειναι και οπως να ειναι.Καλη δυναμη σας ευχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων καλή μου φίλη...
      Τα παιδιά μας (όπως και τα εγγόνια σου) μεγαλώνουν και εμείς πρέπει να είμαστε αρωγοί στην νέα τους χρονιά. Έχει θετικά αυτή η διαδικασία γιατί ωριμάζουν σαν άνθρωποι, ακόμη κι' αν ωριμάζουμε και εμείς μαζί τους ακόμη περισσότερο!!!
      Αντεύχομαι για την Δύναμη και σ' εσάς και καλές μαγειρικές δημιουργίες για να τα συνοδεύουν στο σχολείο τους.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ξανθή. Και σ' εσάς εύχομαι καλό φθινόπωρο.

      Διαγραφή
  4. Μου αρέσουν οι λευκές πίτσες. Με νόστιμα τυράκια και αρωματικές!
    Καλή σχολική χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά Μαρία μου.
      Και σ' εμάς άρεσε πολύ η λευκή εκδοχή και την δοκιμάσαμε και σε δεύτερη εκδοχή...

      Διαγραφή
  5. αααα ούτε που το είχα σκεφτεί ποτέ...τη λες και τυρόπιτα ε? χαχαχαχα θα το φτιάξω σίγουρα έτσι για αλλαγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες την και τυρόπιτα Ευαγγελία μου...
      Εκείνο που μετράει είναι η γεύση, ειδικά όταν σου αρέσουν τα τυριά, όπως σ' εμάς.

      Διαγραφή