Τι να κάνω (;) που με έπιασε ένας οίστρος δημιουργίας μπισκότων τελευταίως!
Τι να κάνω (;) από το να μοιραστώ αυτόν μου τον οίστρο μαζί σας και να σας βάλω με την σειρά μου σε μπελάδες δοκιμών :-))
Όσες και όσοι συναναστρέφεστε με πιτσιρίκια ή και μεγαλύτερα παιδιά, κατανοείτε το γεγονός ότι τα μπισκότα είναι από τις αγαπημένες τους λιχουδιές που τα συνοδεύουν παρέα μ' ένα ρόφημα, ένα ποτήρι γάλα, ένα γιαούρτι, ένα smoothie ή απλά μπαίνουν στο ταπεράκι του σχολείου ως επιδόρπιο δίπλα στο καθιερωμένο τοστάκι ή κουλούρι.
Μπισκότα και πάλι λοιπόν, με υλικά που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως το φυστικοβούτυρο. Προσωπικά μου αρέσει, αλλά οι υπόλοιποι της παρέα είχαν τους ενδοιασμούς τους...τα μπισκότα πάντως καταναλώθηκαν :-))
Υλικά για 30-35 μπισκότα
3 κουταλιές σούπας φυστικοβούτυρο,
2/3 φλιτζανιού μέλι ανθέων,
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι,
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού,
2 μέτρια αυγά,
2 κουταλιές καρύδα τριμμένη,
4-5 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει,
100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
100 γραμ. λευκή σοκολάτα με αμύγδαλο (κομμένη σε κομματάκια)
Σ' ένα μπολ μείξης χτύπησα τα αυγά μαζί με το μέλι, το λάδι και το φυστικοβούτυρο.
Στη συνέχεια πρόσθεσα τον χυμό, το ξύσμα, την τριμμένη καρύδα καθώς και το εσάνς.
Τέλος ενσωμάτωσα τα δύο είδη άλευρου μαζί με το μπέικιν πάουντερ και πήρα ένα μείγμα αρκετά ελαστικό.
Άφησα το μείγμα για λίγο στην άκρη μέχρι να κόψω τα κομματάκια σοκολάτας και μετά με την βοήθεια κουταλιού έπαιρνα ποσότητα όσο ένα μικρό καρύδι, το έβαζα πάνω στο ταψί που ήταν στρωμένο με χαρτί ψησίματος και όταν τελείωσα το μοίρασμα, έπλασα τη ζύμη σε μπαλάκια.
Στο κέντρο κάθε μικρού βόλου έβαλα ένα κομματάκι σοκολάτας και το πίεσα να πάει σε βάθος.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς για 80-10 λεπτά.
Τα έβγαλα για να μην παραψηθούν και σε λίγη ώρα (αφού είχαν κρυώσει αρκετά) ήταν έτοιμα προς κατανάλωση.
Μύρισε η κουζίνα μου ψημένο φιστίκι και μέλι και φυσικά όταν κρυώνουν είναι ακαταμάχητα!
Τι να κάνω (;) από το να μοιραστώ αυτόν μου τον οίστρο μαζί σας και να σας βάλω με την σειρά μου σε μπελάδες δοκιμών :-))
Όσες και όσοι συναναστρέφεστε με πιτσιρίκια ή και μεγαλύτερα παιδιά, κατανοείτε το γεγονός ότι τα μπισκότα είναι από τις αγαπημένες τους λιχουδιές που τα συνοδεύουν παρέα μ' ένα ρόφημα, ένα ποτήρι γάλα, ένα γιαούρτι, ένα smoothie ή απλά μπαίνουν στο ταπεράκι του σχολείου ως επιδόρπιο δίπλα στο καθιερωμένο τοστάκι ή κουλούρι.
Μπισκότα και πάλι λοιπόν, με υλικά που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως το φυστικοβούτυρο. Προσωπικά μου αρέσει, αλλά οι υπόλοιποι της παρέα είχαν τους ενδοιασμούς τους...τα μπισκότα πάντως καταναλώθηκαν :-))
Μπισκότα Φυστικοβούτυρου με μέλι και λευκή σοκολάτα
Υλικά για 30-35 μπισκότα
3 κουταλιές σούπας φυστικοβούτυρο,
2/3 φλιτζανιού μέλι ανθέων,
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι,
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού,
2 μέτρια αυγά,
2 κουταλιές καρύδα τριμμένη,
4-5 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει,
100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
100 γραμ. λευκή σοκολάτα με αμύγδαλο (κομμένη σε κομματάκια)
Σ' ένα μπολ μείξης χτύπησα τα αυγά μαζί με το μέλι, το λάδι και το φυστικοβούτυρο.
Στη συνέχεια πρόσθεσα τον χυμό, το ξύσμα, την τριμμένη καρύδα καθώς και το εσάνς.
Τέλος ενσωμάτωσα τα δύο είδη άλευρου μαζί με το μπέικιν πάουντερ και πήρα ένα μείγμα αρκετά ελαστικό.
Άφησα το μείγμα για λίγο στην άκρη μέχρι να κόψω τα κομματάκια σοκολάτας και μετά με την βοήθεια κουταλιού έπαιρνα ποσότητα όσο ένα μικρό καρύδι, το έβαζα πάνω στο ταψί που ήταν στρωμένο με χαρτί ψησίματος και όταν τελείωσα το μοίρασμα, έπλασα τη ζύμη σε μπαλάκια.
Στο κέντρο κάθε μικρού βόλου έβαλα ένα κομματάκι σοκολάτας και το πίεσα να πάει σε βάθος.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς για 80-10 λεπτά.
Τα έβγαλα για να μην παραψηθούν και σε λίγη ώρα (αφού είχαν κρυώσει αρκετά) ήταν έτοιμα προς κατανάλωση.
Μύρισε η κουζίνα μου ψημένο φιστίκι και μέλι και φυσικά όταν κρυώνουν είναι ακαταμάχητα!
Μμμμ.μου φαινεται πως ειναι απο τα καλυτερα.τετοια υλικα εφεραν το καλυτερο αποτελεσμα.Να περνατε καλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' εμένα άρεσαν περισσότερο Λίτσα, από ότι στο υπόλοιπο "φιλοθεάμον κοινό" μου... και έτσι περίσσεψαν για 3-4 ημέρες :-))
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ εύχομαι.
Πολύ ωραία προσθηκη αυτη της λευκης σοκολάτας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συγκεκριμένη προσθήκη χάρισε πόντους στο disign του μπισκότου, Αριάδνη μου :-)))
ΔιαγραφήΠολλά μπισκότα στο προσκήνιο Πηνελόπη! Απαραίτητα όντως για την εποχή, για να γλυκάνουμε εαυτούς πρωτίστως αλλά και τους μαθητές μας που ακόμα παλεύουν να βρουν τους ρυθμούς τους. Αλλά εσύ το έχει πάει πολλά βήματα παραπέρα, η μία συνταγή είναι πιο ψαγμένη από την άλλη! Πολύ θα μου αρέσει αυτό το μπισκοτάκι με τη λευκή σοκολάτα (που την αγαπώ ιδιαίτερα), θα το βάλω (και αυτό) στα προσεχώς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι ακριβώς Αμαλία μου!
ΔιαγραφήΚαι μετά τα μπισκότα, περάσαμε στα κέικς (μικρά και μεγάλα...) και τώρα πάμε ολοταχώς για διάφορες εκδοχές σε ψωμάκια, πιτούλες κ.λ.π.... Χρόνο απλώς δεν έχω πολύ για να σας τα γράφω, αλλά όλο και κάτι θα καταφέρω.
Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς. Και συχνά σκέφτομαι πως πρέπει να καταφέρουμε να πιούμε κανένα τσαγάκι ή καφεδάκι.
Τα μπισκότα είναι πάντα καλοδεχούμενα Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι για το σχολείο αλλά και για το γραφείο είναι ιδανικά!
Έχεις συνδυάσει ωραία και αγαπημένα υλικά, οπότε είμαι σίγουρη ότι θα τελείωσαν πολύ πολύ γρήγορα!
Φιλιά
Εγώ Ερμιόνη μου καλή το γραφείο...το έχω αφήσει πια πίσω μου! Όταν πήγαινα είχαν και οι συνάδελφοι τα τυχερά τους :-))
ΔιαγραφήΑπλώς το σχολείο είναι για δύο (μικρός και μεγάλος ...) και πρέπει να κάνω διάφορους συνδυασμούς που να τους καλύπτω και τους δύο.
Χαιρετισμούς πολλούς σε όλους σας.
Πολύ νόστιμα μπισκότα χωρίς ζάχαρη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ λευκή σοκολάτα που είχα προσθέσει σε κάποια μπισκοτάκια μου μου είχε καεί σε σένα φαίνεται ωραία!
Οτι πρέπει για αυτήν την εποχή!!
Πραγματικά χωρίς ζάχαρη Μάχη μου. Προσπάθεια πετυχημένη!!
ΔιαγραφήΊσως επειδή δεν τα άφησα περισσότερο από 8-10 λεπτά και την είχα πιέσει αρκετά μέσα στη ζύμη του μπισκότου να "προστατεύθηκε" από το κάψιμο η σοκολάτα μου.
ωωωωωωω τι ωραια συνταγη ! τσαχπινικα με λευκη σοκολατα κ φυστικοβουτυρο
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, βρε ξενιτεμένο μου πουλί!
ΔιαγραφήΕκεί στα ξένα που 'σαι, έχει φυστικοβούτυρο;
Έτσι που σε διαβάζω με κάνεις να στεναχωριέμαι, αλλά όλο και λέω, θα τα καταφέρει να ανακαλύψει ωραία νέα υλικά (παρέα με τα παγωτά)!!