Ο προγραμματισμός για τούτο το γλυκό ήταν για τη Κυριακή του Πάσχα, αλλά τα πράγματα δεν μας βγήκαν...κι έτσι πήρε αναβολή για την Κυριακή του Θωμά.
Θωμά, δεν είχαμε στο σπίτι μας, να τον γιορτάσουμε αλλά δεν πειράζει το γλυκάκι το χρειαζόμασταν για να πάει η ψυχή στην θέση της.
Και να το, να μοστράρει λαχταριστό, χρωματιστό, αρωματικό και μάλιστα με προσθήκη υλικών που ήταν προς αξιοποίηση.
Μεγάλο βάζο χειροποίητης μαρμελάδας φράουλας, ετοιμασμένη πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.
Τσουρεκάκι πολίτικο, μιας κι' είχαμε μπόλικα....
Σιροπάκι, από το βύσσινο γλυκό που μας τελείωσε... και πάει λέγοντας :-))
Όλα τα υλικά συνδέθηκαν πολύ αρμονικά μεταξύ τους και γι' αυτό νομίζω πως αξίζει να σας το παρουσιάσω.
Για ένα μεγάλο τετράγωνο πυρέξ χρησιμοποίησα τα ακόλουθα υλικά:
Για την βάση:
10 φέτες πάχους μισού εκατοστού,
από τσουρέκι,
1/2 φλιτζάνι σιρόπι από γλυκό κουταλιού
βύσσινο. (ή κάποιο άλλο σιρόπι
από κόκκινο γλυκό κουταλιού ή άλλου και κατά προτίμηση σπιτικού, καθώς εκεί ξέρετε τι υλικά έχετε χρησιμοποιήσει και φυσικά χωρίς συντηρητικά).
Για την κρέμα φράουλας:
1 κουτάκι Morfat Creamy (καλά παγωμένη)
1 συσκευασία τυρί μασκαρπόνε (200 γραμ.)
1 μεγάλη συσκευασία τυρί Philadelfia (300 γραμ.)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (180 γραμ).
1/2 φακελάκι ζελέ φράουλας διαλυμένο σε
μισό ποτήρι ζεστό νερό,
2 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα,
3-4 δάκρυα μαστίχας μαζί με
2 κουταλιές ζάχαρη αλεσμένες στο multi, μέχρι που έγιναν πούδρα.
Για την επικάλυψη:
600 γραμ. σπιτική μαρμελάδα φράουλα, όπου είχα διατηρήσει και μερικά μεγάλα κομμάτια φρούτου μέσα, ακριβώς για να διακρίνεται το αποτέλεσμα.
Αρχικά έκοψα τις φέτες από το τσουρέκι και με αυτές κάλυψα όλον το πάτου του πυρέξ, χωρίς να αφήσω κενά. Τις σιρόπιασα με ένα-δυο κουταλάκια του γλυκού από το σιρόπι βύσσινο και τις άφησα για λίγο στην άκρη.
Σε μεγάλο και βαθύ μπολ, χτύπησα αρχικά την Μόρφατ με την πούδρα ζάχαρης και μαστίχας.
Στη συνέχεια πρόσθεσα τα κρεμώδη τυριά μου και τελευταίο το γιαούρτι.
Σταδιακά ενσωμάτωσα στο μείγμα και το ζελέ της φράουλας και την μαρμελάδα.
Να επισημάνω πως χρησιμοποίησα μόνον το μισό φακελάκι του ζελέ σε μισό ποτήρι νερό, γιατί δεν ήθελα η κρέμα να βγει μετά το πάγωμα μας πολύ σφιχτή και συμπαγής (όπως το ζελέ) απλώς να δέσει καλά.
Έστρωσα την κρέμα πάνω στην βάση τσουρεκιού και έβαλα το γλυκό στο ψυγείο για δύο ώρες να παγώσει. Κατόπιν μοίρασα σε όλη του την επιφάνεια την μαρμελάδα φράουλας και την έστρωσα καλά. Και πάλι στο ψυγείο για τρεις ώρες... και έτοιμο προς κατανάλωση!
Αρμονικά δεμένο και με έντονη την αγαπημένη γεύση της φράουλας, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε όσους το δοκίμασαν.
Θωμά, δεν είχαμε στο σπίτι μας, να τον γιορτάσουμε αλλά δεν πειράζει το γλυκάκι το χρειαζόμασταν για να πάει η ψυχή στην θέση της.
Και να το, να μοστράρει λαχταριστό, χρωματιστό, αρωματικό και μάλιστα με προσθήκη υλικών που ήταν προς αξιοποίηση.
Μεγάλο βάζο χειροποίητης μαρμελάδας φράουλας, ετοιμασμένη πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.
Τσουρεκάκι πολίτικο, μιας κι' είχαμε μπόλικα....
Σιροπάκι, από το βύσσινο γλυκό που μας τελείωσε... και πάει λέγοντας :-))
Όλα τα υλικά συνδέθηκαν πολύ αρμονικά μεταξύ τους και γι' αυτό νομίζω πως αξίζει να σας το παρουσιάσω.
Cheesecake Φράουλας με Τσουρέκι Πολίτικο
Για ένα μεγάλο τετράγωνο πυρέξ χρησιμοποίησα τα ακόλουθα υλικά:
Για την βάση:
10 φέτες πάχους μισού εκατοστού,
από τσουρέκι,
1/2 φλιτζάνι σιρόπι από γλυκό κουταλιού
βύσσινο. (ή κάποιο άλλο σιρόπι
από κόκκινο γλυκό κουταλιού ή άλλου και κατά προτίμηση σπιτικού, καθώς εκεί ξέρετε τι υλικά έχετε χρησιμοποιήσει και φυσικά χωρίς συντηρητικά).
Για την κρέμα φράουλας:
1 κουτάκι Morfat Creamy (καλά παγωμένη)
1 συσκευασία τυρί μασκαρπόνε (200 γραμ.)
1 μεγάλη συσκευασία τυρί Philadelfia (300 γραμ.)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (180 γραμ).
1/2 φακελάκι ζελέ φράουλας διαλυμένο σε
μισό ποτήρι ζεστό νερό,
2 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα,
3-4 δάκρυα μαστίχας μαζί με
2 κουταλιές ζάχαρη αλεσμένες στο multi, μέχρι που έγιναν πούδρα.
Για την επικάλυψη:
600 γραμ. σπιτική μαρμελάδα φράουλα, όπου είχα διατηρήσει και μερικά μεγάλα κομμάτια φρούτου μέσα, ακριβώς για να διακρίνεται το αποτέλεσμα.
Αρχικά έκοψα τις φέτες από το τσουρέκι και με αυτές κάλυψα όλον το πάτου του πυρέξ, χωρίς να αφήσω κενά. Τις σιρόπιασα με ένα-δυο κουταλάκια του γλυκού από το σιρόπι βύσσινο και τις άφησα για λίγο στην άκρη.
Σε μεγάλο και βαθύ μπολ, χτύπησα αρχικά την Μόρφατ με την πούδρα ζάχαρης και μαστίχας.
Στη συνέχεια πρόσθεσα τα κρεμώδη τυριά μου και τελευταίο το γιαούρτι.
Σταδιακά ενσωμάτωσα στο μείγμα και το ζελέ της φράουλας και την μαρμελάδα.
Να επισημάνω πως χρησιμοποίησα μόνον το μισό φακελάκι του ζελέ σε μισό ποτήρι νερό, γιατί δεν ήθελα η κρέμα να βγει μετά το πάγωμα μας πολύ σφιχτή και συμπαγής (όπως το ζελέ) απλώς να δέσει καλά.
Έστρωσα την κρέμα πάνω στην βάση τσουρεκιού και έβαλα το γλυκό στο ψυγείο για δύο ώρες να παγώσει. Κατόπιν μοίρασα σε όλη του την επιφάνεια την μαρμελάδα φράουλας και την έστρωσα καλά. Και πάλι στο ψυγείο για τρεις ώρες... και έτοιμο προς κατανάλωση!
Αρμονικά δεμένο και με έντονη την αγαπημένη γεύση της φράουλας, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε όσους το δοκίμασαν.
Πηνελόπη μου λυπήσου με λιγάκι! Βλέπω στην προηγούμενη ανάρτηση την τούρτα φουντουκιού (τέλεια!), βλέπω σε αυτήν το cheesecake φράουλας με τσουρέκι (άφωνη!) πόσα να αντέξω πια κι εγώ??? Το ένα καλύτερο από το άλλο είναι τα γλυκά σου, τυχεροί όσοι τα απολαμβάνουν (αυτό είναι σπόντα σε περίπτωση που δεν έγινε απόλυτα κατανοητό!).
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοπέλα το έπιασα το κρυμμένο μήνυμα... Έχω ακόμη αρκετό, φραουλένιο ... οπότε να σας λέω να έρθετε :-))
Διαγραφήγια να το "εξαφανίσουμε" αρμοδίως!
Πηνελόπη, υπερβολικά λαχταριστές φωτογραφίες !!! :-) :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι λες Άρη;
ΔιαγραφήΧαίρομαι που κατάφερα να το δείξω "λαχταριστό" όσο τελικά ήταν και στην πραγματικότητα.
Καλό σου απόγευμα.
Ωραία η ιδέα να χρησιμοποιήσεις τσουρέκι σαν βάση για cheesecake!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει που έχεις προσθέσει μαστίχα και στην κρέμα :)
Και οι φραουλένιες νότες είναι ιδανικές για την εποχή!
Φιλιά
Το τσουρέκι αποτελεί πολύ ωραία βάση για ένα τέτοιο παγωμένο γλυκάκι Ερμιόνη μου.
ΔιαγραφήΠροσωπικά το έχω κάνει μερικές φορές ακόμη, και τα αποτελέσματα ήταν πάντα πολύ γευστικά.
Χαιρετισμούς πολλούς σας στέλνω.
Πηνελόπη υπέροχο το γλυκό σου, μου αρέσει η βάση που είναι τσουρέκι πιστεύω ότι θα είναι πολύ γευστικό μετά στο σύνολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πινελιά με την μαστίχα και τον ζελέ φράουλας στην κρέμα κάνουν την διαφορά, απλά κόβε και ένα κομμάτι σε ένα πιάτο γιατί πάντα φαντάζομαι ότι το έχω μπροστά μου και γεύομαι και εγώ, τόσο λαχταριστό είναι!!
Καλό σου βράδυ!
Πραγματικά έτσι είναι Μάχη μου.
ΔιαγραφήΤα υλικά ήρθαν κι' έδεσαν τέλεια μεταξύ τους και άρεσε σε μικρούς και μεγάλους καθώς ήταν άκρως αρωματικό και πολύ δροσερό.
Καλό απόγευμα εύχομαι.
Αρχισαν οι φραουλες και τα φραουλενια!! Γουσταρω πολυυυ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞελιγωτικες φωτογραφιες που μου θυμιζουν τσιζ κεικ αλλα η βαση του ειναι ανακυκλωση απο τα περισσευματα του πασχα!!! Καλη ιδεα!
Φιλια πολλα Πηνελοπη μου!!!
Πραγματικά στην λαϊκή αγορά οι φράουλες "βουνό" Χρυσαυγή μου!
ΔιαγραφήΚαι περισσότερο τις σκέφτομαι σε γλυκά παρά σαν ωμό φρούτο, τουλάχιστον εγώ :-))
Φιλιά πολλά κι' από εμένα.
Ωραία ιδέα!Καταπληκτική! Τζισκέικ με τσουρέκι δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά φαντάζομαι θα είναι θεικό! Θα το σώσω για να το φτιάξω Πηνελοπίτσα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι θα περιμένω να δω αν τελικά σου άρεσε Λίλια μου :-))
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα εύχομαι.
τελειο!! ωραια ιδεα να αξιοποιησουμε οτι τσουρεκια εμειναν!!! ανοιξιατικο !
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα 'σαι καλά Ντολμαδάκι μου.
ΔιαγραφήΙδέα προς αξιοποίηση...που λένε :-))
Τι ωραία ιδέα Πηνελόπη! Μου αρέσει πάντα ένα διαφορετικό cheesecake, και αυτή η βάση, σε συνδυασμό με την κρέμα κάνει σίγουρα ένα ιδιαίτερο και πεντανόστιμο γλυκάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉταν όντως μια πολύ καλή γλυκιά επιλογή Χρύσα μου.
ΔιαγραφήΈκανε "θραύση" σε μικρούς και μεγάλους.
Χαιρετισμούς πολλούς.
Ιδιαίτερο cheesecake Πηνελόπη και πάντρεψες όλα τα υλικά εξαιρετικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιρόπι απο γλυκό, τσουρέκι, μαρμελάδα φράουλα.
Μπράβο για την ιδέα σου.
Φαίνεται μούρλια.
Φιλιά
Καλά το χαρακτήρισες Μάριον. Ιδιαίτερο, καθώς ξέφυγε από τον κλασσικό τρόπο παρασκευής ενός cheesecake :-)).
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά και χαιρετισμούς
Τι ωραια ιδέα... μουρλια φαινεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Χαίρομαι που άρεσε η ιδέα dear Beauty.
ΔιαγραφήΕύκολα εφαρμόσιμη και με πολύ καλό γευστικό αποτέλεσμα επίσης ;-))
Εναλλακτική βάση για cheesecake που δείχνει τόσο νόστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!
Έτσι ακριβώς Αγγελική. Και του δίνει μια άλλη πιο "συροπιαστή" εκδοχή.
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλή εβδομάδα.
Πολύ ωραίο το συγκεκριμένο cheesecake και φαντάζομαι τη νοστιμιά του Πηνελόπη μου!! Γεια στα χέρια σου και είμαι σίγουρη ότι εξαφανίστηκε σε χρόνο ρεκόρ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Και καλά κάνεις και είσαι σίγουρη Κική μου.
ΔιαγραφήΠροσωπικά δύο μικρά κομματάκια έφαγα, αλλά βρήκε πολλούς καλοθελητές να το τιμήσουν :-))
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα.
Υπέροχο γλυκό!!!!! Η βάση τσουρεκιού είναι ιδιαίτερα έξυπνη ιδέα, η κρέμα είναι τόσο δροσερή και αφράτη και οι φράουλες δίνουν το θεσπέσιο άρωμα της άνοιξης!!!! Το σύνολο είναι απλά μοναδικό!!!! Καλημέρα και φιλιά Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ σε συντέκνισσα!
ΔιαγραφήΕίναι γλυκάκι που είχε μεγάλη αποδοχή, και αυτό με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενη.
Φιλιά πολλά κι' από εμένα.
Cheesecake τσουρέκι! μμμμ νοστιμότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά νοστιμότατο Μαρία μου :-)) και άκρως αρωματικό χάρη στις φράουλες.
ΔιαγραφήΑπόλυτο ανοιξιάτικο γλυκό! Πολύ καλή τη βρίσκω την αντικατάσταση του μπισκότου από το τσουρέκι, είχες και σπιτική μαρμελάδα... παράδεισος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚουταλιά-κουταλιά και οδεύεις όντως προς τον Παράδεισο, Σκοτεινούλα μου.
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ σου εύχομαι.
Α, φαίνεται πολύ λαχταριστό! Πολύ καλά κάνατε και το φτιάξατε, έστω και με μικρή καθυστέρηση! Στην επόμενη παρασκευή, φωνάξτε με για βοήθεια (στο άδειασμα του ταψιού)!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια σε όλη την οικογένεια, Πηνελόπη μου!
Αμέ...σε βάζω στην λίστα των προσκεκλημένων μου, από τώρα Αναστασία μου!
ΔιαγραφήΚαι μιλάμε για αρκετά "μεγάλο" πυρέξ :-)
Ευχαριστούμε σε και ανταποδίδουμε..ειδικά στα μικρά μαγουλάκια.