Τα κεφάλια "μέσα" λοιπόν...με την βοήθεια όλων των "αναπνοών" που λάβαμε (ο καθένας με τον τρόπο του) κατά την διάρκεια αυτού του καλοκαιριού.
Δύο μήνες πέρασαν από την τελευταία ανάρτηση και αισθάνομαι πως πρέπει να σας πω ένα "γεια" και να δω τι κάνετε φίλες και φίλοι αναγνώστες.
Να σας κάνω ένα μικρό δωράκι, για την έναρξη της νέας σαιζόν.
Δωράκι...πακετάκι...για να ευχηθούμε "αλλήλους" καλό Φθινόπωρο με το ότι πιο ελπιδοφόρο για το διάστημα που "ανοίγεται" και πάλι εμπρός μας.
Και φυσικά πακετάκι ένα ωραίο και εύκολο φαγητό, για να μπούμε και πάλι σε κλίμα "blog" ενδεχομένως και με όχι τόσο συχνή παρουσία (όπως στο παρελθόν).
Πακετάκι με φρέσκα καλαμαράκια!
Ότι καλύτερο για να δώσουμε ακόμη "οντότητα ΄και υπόσταση" στο καλοκαίρι μας.
Υλικά για 4 άτομα.
4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες και βρασμένες για 7-8 να έχουν ελαφρώς μαλακώσει,
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι (ή νεροκρέμμυδο Ζακύνθου) επίσης κομμένο σε ροδέλες,
2 αχλαδάκια σκληρά (προς το αγουρωπό τους δηλαδή...) καθαρισμένα και κομμένα σε μισοφέγγαρα,
800 γραμμάρια καλαμαράκια φρέσκα (όχι πολύ μεγάλα) πλυμένα και καθαρισμένα.
4-5 φύλλα δάφνης,
2 κουταλιές πάστας κάρυ (υπάρχει σε μεγάλα SMs) έτοιμη όπως η κέτσαπ,
ρίγανη αποξηραμένη, αλάτι, πιπέρι (περίπου μισό κοφτό κουταλάκι, μιας κι' εδώ δουλεύουν συνήθως τα γούστα του καθενός μας)
2-3 κουταλιές καλό ελαιόλαδο,
2 κουταλιές ξύδι μπαλσαμικό.
Και τέλος δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και 2 κομμάτια χαρτί ψησίματος.
Αφού έχουμε πλύνει καλά τα καλαμάρια μας και τα έχουμε φυσικά καθαρίσει, τ' αφήνουμε στο σουρωτήρι μας, να στραγγίξουν καλά.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν λίγο, για να είμαστε σίγουροι ότι θα ψηθούν σωστά μιας και τα υπόλοιπα υλικά θέλουν λιγότερο χρόνο. Στραγγίξουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Το ίδιο και με το κρεμμύδι, όπου τις ροδέλες του μπορούμε να τις αφήσουμε μέσα σ' ένα μπολάκι με νερό για να φύγει ή όποια "αψάδα" έχουν ακόμη.
Παίρνουμε ένα μεσαίο ταψί φούρνου, στρώνουμε σταυρωτά τα δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας να έχουμε αρκετό περίσσεμα στα πλαϊνά. Από πάνω βάζουμε επίσης σταυρωτά το χαρτί ψησίματος (και ισχύει βεβαίως το ίδιο και εδώ για τα πλαϊνά).
Στρώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού. Επάνω βάζουμε τις ροδέλες πατάτας και από πάνω στρώμα τα καλαμαράκια με πλοκαμάκια τους μαζί. Μοιράζουμε τα μισοφέγγαρα αχλαδιού.
Σκορπάμε και την πάστα κάρυ, ενώ αλατό-πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε και την ρίγανη.
Ρίχνουμε τέλος το ελαιόλαδο ανακατεμένο με το μπαλσάμικο (τα χτυπάμε μέσα σ' ένα σέϊκερ για 2 λεπτάκια).
Γυρίζουμε τα περισσεύματα των χαρτιών μας προς τα μέσα σχηματίζοντας ένα μεγάλο μπουκί και πατάμε ελαφρώς την επιφάνεια του για να στρώσουμε πιο καλά, μέσα του, τα υλικά μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, με αέρα για 40-45 λεπτά περίπου.
Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για μισή ώρα, ώστε να μπορέσουμε να το σερβίρουμε παρέα με πράσινη σαλάτα, ψωμάκι και ένα παγωμένο ποτηράκι μπύρα ή κρασί.
Καλή σας απόλαυση εύχομαι.
Καλή επιτυχία σε όποια - όποιο, αφήσει σχόλιο σε το post, που σαν δώρο θα έχει ένα μικρό αναμνηστικό που έφερα μαζί μου από το πρόσφατο ταξίδι στην Γαλλία, για να το έχει στην κουζίνα της/του.
Και φυσικά καλό μήνα και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά του κόσμου που σιγά-σιγά θα γυρίσουν στα θρανία :-))
Υ.Γ. η κλήρωση για το δωράκι θα πραγματοποιηθεί σε 7 ημέρες ακριβώς από σήμερα.
Δύο μήνες πέρασαν από την τελευταία ανάρτηση και αισθάνομαι πως πρέπει να σας πω ένα "γεια" και να δω τι κάνετε φίλες και φίλοι αναγνώστες.
Να σας κάνω ένα μικρό δωράκι, για την έναρξη της νέας σαιζόν.
Δωράκι...πακετάκι...για να ευχηθούμε "αλλήλους" καλό Φθινόπωρο με το ότι πιο ελπιδοφόρο για το διάστημα που "ανοίγεται" και πάλι εμπρός μας.
Και φυσικά πακετάκι ένα ωραίο και εύκολο φαγητό, για να μπούμε και πάλι σε κλίμα "blog" ενδεχομένως και με όχι τόσο συχνή παρουσία (όπως στο παρελθόν).
Πακετάκι με φρέσκα καλαμαράκια!
Ότι καλύτερο για να δώσουμε ακόμη "οντότητα ΄και υπόσταση" στο καλοκαίρι μας.
Υλικά για 4 άτομα.
4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες και βρασμένες για 7-8 να έχουν ελαφρώς μαλακώσει,
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι (ή νεροκρέμμυδο Ζακύνθου) επίσης κομμένο σε ροδέλες,
2 αχλαδάκια σκληρά (προς το αγουρωπό τους δηλαδή...) καθαρισμένα και κομμένα σε μισοφέγγαρα,
800 γραμμάρια καλαμαράκια φρέσκα (όχι πολύ μεγάλα) πλυμένα και καθαρισμένα.
4-5 φύλλα δάφνης,
2 κουταλιές πάστας κάρυ (υπάρχει σε μεγάλα SMs) έτοιμη όπως η κέτσαπ,
ρίγανη αποξηραμένη, αλάτι, πιπέρι (περίπου μισό κοφτό κουταλάκι, μιας κι' εδώ δουλεύουν συνήθως τα γούστα του καθενός μας)
2-3 κουταλιές καλό ελαιόλαδο,
2 κουταλιές ξύδι μπαλσαμικό.
Και τέλος δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και 2 κομμάτια χαρτί ψησίματος.
Αφού έχουμε πλύνει καλά τα καλαμάρια μας και τα έχουμε φυσικά καθαρίσει, τ' αφήνουμε στο σουρωτήρι μας, να στραγγίξουν καλά.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν λίγο, για να είμαστε σίγουροι ότι θα ψηθούν σωστά μιας και τα υπόλοιπα υλικά θέλουν λιγότερο χρόνο. Στραγγίξουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Το ίδιο και με το κρεμμύδι, όπου τις ροδέλες του μπορούμε να τις αφήσουμε μέσα σ' ένα μπολάκι με νερό για να φύγει ή όποια "αψάδα" έχουν ακόμη.
Παίρνουμε ένα μεσαίο ταψί φούρνου, στρώνουμε σταυρωτά τα δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας να έχουμε αρκετό περίσσεμα στα πλαϊνά. Από πάνω βάζουμε επίσης σταυρωτά το χαρτί ψησίματος (και ισχύει βεβαίως το ίδιο και εδώ για τα πλαϊνά).
Στρώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού. Επάνω βάζουμε τις ροδέλες πατάτας και από πάνω στρώμα τα καλαμαράκια με πλοκαμάκια τους μαζί. Μοιράζουμε τα μισοφέγγαρα αχλαδιού.
Σκορπάμε και την πάστα κάρυ, ενώ αλατό-πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε και την ρίγανη.
Ρίχνουμε τέλος το ελαιόλαδο ανακατεμένο με το μπαλσάμικο (τα χτυπάμε μέσα σ' ένα σέϊκερ για 2 λεπτάκια).
Γυρίζουμε τα περισσεύματα των χαρτιών μας προς τα μέσα σχηματίζοντας ένα μεγάλο μπουκί και πατάμε ελαφρώς την επιφάνεια του για να στρώσουμε πιο καλά, μέσα του, τα υλικά μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, με αέρα για 40-45 λεπτά περίπου.
Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για μισή ώρα, ώστε να μπορέσουμε να το σερβίρουμε παρέα με πράσινη σαλάτα, ψωμάκι και ένα παγωμένο ποτηράκι μπύρα ή κρασί.
Καλή σας απόλαυση εύχομαι.
Καλή επιτυχία σε όποια - όποιο, αφήσει σχόλιο σε το post, που σαν δώρο θα έχει ένα μικρό αναμνηστικό που έφερα μαζί μου από το πρόσφατο ταξίδι στην Γαλλία, για να το έχει στην κουζίνα της/του.
Και φυσικά καλό μήνα και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά του κόσμου που σιγά-σιγά θα γυρίσουν στα θρανία :-))
Υ.Γ. η κλήρωση για το δωράκι θα πραγματοποιηθεί σε 7 ημέρες ακριβώς από σήμερα.
Καλώς την Πηνελόπη με την αρωματική κουζίνα της! Ελπίζω να ξεκουράστηκες και να γέμισες στο φουλ τις μπαταρίες σου. Η προσθήκη των αχλαδιών κάνει τη διαφορά στη συνταγή φαντάζομαι, το πιάτο πρέπει να είναι πεντανόστιμο και γεμάτο ευωδιές!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλως την!!! να πω καλο χειμώνα;;; οχι δεν θα σου πω ακομα ασχετα αν σε μας χειμωνιασε ηδη!!! μ αρεσουν πολυ τα καλαμάρια αλλα ποτε δεν τα δοκιμασα στη λαδόκολλα!! φοβερη ιδεα και το αχλάδι πιστευω θα κανει την εκπληξη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανάγραψα αλλά κάποιος το έφαγε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑποφασίσατε να γυρίσετε;; Ελπίζω να περάσατε καλά και να μαζέψατε δυνάμεις.
Για τα υπόλοιπα δε μιλώ, εγώ θέλω να πάω διακοπές ακόμη είναι καλοκαίρι! Φιλιά
Και του χρόνου να είστε καλά ! Καλώς ορίσατε! Καλό μήνα Πηνελόπη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μας μήνα με υγεία και αγάπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓευστικο, μυρωδάτο και με αγαπημενο καλαμαράκι η συνταγή σου!
Καλως μας ηρθες και καλη επιτυχία σε όλους μας!
Καλό ξημερωμα, φιλια!
Καλως όρισες Πηνελόπη μου! Από αυτά που έπιασα στο διαδίκτυο μάλλον φέτος κάνατε το ταξίδι που κάναμε εμείς πέρυσι οπότε είμαι σίγουρη ότι θα περάσατε πολύ όμορφα και συλλέξατε όμορφες εικόνες. Καλή αρχή την επόμενη εβδομάδα στις σχολικές σας δραστηριότητες! Το φαγητό σου όπως πάντα πρωτότυπο και ιδιαίτερο, χωρίς να είναι πολύπλοκο, κάτι που το καθιστά ιδανική επιλογή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου, καλωσήρθες! Και με τι ωραίο φαγάκι κάνεις έναρξη! Πρέπει να είναι πολύ αρωματικό και τα καλαμαράκια σίγουρα βγήκαν ιδιαίτερα μαλακά! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά και ευχές για ένα όμορφο φθινόπωρο!
Πηνελόπη χαίρομαι που γύρισες και μάλιστα με ένα τόσο αγαπημένο φαγητό όπως είναι τα καλαμάρια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να γέμισες τις μπαταρίες σου!!
Καλό μήνα, καλό φθινόπωρο και καλή σχολική χρονιά για τα παιδιά!!!
Φιλάκια
Και του χρόνου να είστε καλά ! Καλό μήνα
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλμαρια και καρρυ οτι πρεπει για να βρωμαμε οι ελληνες σε στυλ ινδικο. Βρε που καταντισαμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροφανώς τα καλαμάρια γίνονται μόνον τηγανιτά, άντε...και λιγάκι ....κοκκινιστά, με ντομάτα και κρεμμύδι, για σας ανώνυμε/ανώνυμη.
ΔιαγραφήΚαι όσο για το σχόλιο σας θα παραμείνει και δεν θα διαγραφεί...έτσι για την "ιστορία" του blog :-(
Καλώς το κορίτσι! Χαίρομαι που πέρασες όμορφα το καλοκαίρι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το φαγάκι σου, αρωματικό!
Καλό φθινόπωρο Πηνελόπη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο ταξίδι έκανες πάντως :)
Υπέροχο το Παρίσι.
Και το πακετάκι σου πολυ ωραίο. Ωραία ιδέα για τα καλαμαράκια σε κάτι διαφορετικό μαζί με το αχλάδι.
σ ευχαριστώ και από εδώ για τις ευχές σου :)
Φιλιά πολλά
Πολλές ευχές για ένα όμορφο φθινόπωρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο Φθινοπωρο Πηνελοπη,με υγεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠού είσαι βρε νονά και δεν σε πήρα χαμπάρι που γύρισες; Μόνο μυρωδιά από καλαμάρι πήρα και βούτηξα στο ταψί! Εκλεκτή η νοστιμιά σου! Μπράβοοοοο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς επέστρεψες Πηνελόπη μου!!! Καλό μήνα, καλό φθινόπωρο και καλή σχολική χρονιά!!!! Μοσχομυριστό το φαγάκι σου με αναφορές καλοκαιρινές!! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφή