23.9.14

Κανελόνια με γευστικότατη γαλοπούλα και cheddar

Ατόφιο, εκλεκτό φιλέτο γαλοπούλας που έχει μαριναριστεί σε ελαιόλαδο και σιγομαγειρευτεί για 7 ώρες, ήταν η μια ακόμη όμορφη προσφορά της εταιρίας Creta Farms.
Πέρα από τι πρώτες του δοκιμές μέσα σε αφράτα ψωμάκια μαζί με αρωματική μουστάρδα και τυράκι, η επόμενη σκέψη ήταν να έχει "συμμετοχή" σε κάποιο φαγητό της εβδομάδας.

Και έτσι, η Εν Ελλάδι Gourmet Βραστή Γαλοπούλα, βρήκε ως σύμμαχό της ωραίο Cheddar τυράκι και πήρε το δρόμο για γέμιση μέσα σε κανελόνια.


Για ένα κανονικό πυρέξ χρησιμοποίησα:
1 πακέτο κανελόνια (250 γραμ.)
250 γραμ. γαλοπούλα βραστή, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη (ρεντέ)
400 γραμ. τυρί cheddar, επίσης τριμμένο,
2 μέτρια αυγά,
1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο,
300 γραμ. κρεμμώδες τυρί με χαμηλά λιπαρά,
2/3 κουτιού γάλα εβαπορέ, επίσης με χαμηλά λιπαρά,
1/2 ποτηριού νερό,
μοσχοκάρυδο τριμμένο,
ελαιόλαδο και
2-3 κουταλάκια παγωμένο βούτυρο γάλακτος.


Αρχικά έτριξα την γαλοπούλα και το cheddar στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Σε μεγάλο μπολ ανακάτεψα την τριμμένη γαλοπούλα και το μισό τριμμένο cheddar με: το γιαούρτι, το κρεμμώδες τυρί, το ένα αυγό.
Με το μείγμα αυτό γέμισα ένα-ένα τα κανελόνια και τα έβαλα στη σειρά μέσα σε καλά λαδωμένο πυρέξ.


Αφού τελείωσα με το γέμισμα, πασπάλισα στην επιφάνεια το υπόλοιπο τριμμένο cheddar.
Στο μπολ που είχα την γέμιση (κάνοντας και οικονομία σκευών για πλύσιμο...) έριξα το γάλα εβαπορέ, το νερό, το μοσχοκάρυδο, το δεύτερο αυγό και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.


Με το μείγμα περίχυσα τα κανελόνια, ώστε να σκεπαστούν πολύ καλά.
Στην επιφάνεια σκόρπισα 2-3 κουταλάκια παγωμένο βούτυρο γάλακτος, που κατά το ψήσιμο έδωσε το εξαιρετικό του άρωμα στο φαγητό.


Επειδή τόσο το cheddar αλλά και το βούτυρο τα έχουν τα λιπαρά τους, προσπάθησα να έχω μια ισορροπία με τα υπόλοιπα υλικά.
Αν, εσάς αυτό δεν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υλικά που σας αρέσουν.

Καλή  σας απόλαυση.
Πολλές ευχαριστίες για μια ακόμη φορά, στην κορυφαία Ελληνική εταιρία αλλαντικών Creta Farms.

20 σχόλια:

  1. Looks wonderful and delicious. Blessings, Catherine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Από αυτά, που σίγουρα δεν "φοβάται" να γευτεί κανείς Ντολμαδάκι μου :-)

      Διαγραφή
  3. Νομίζω ότι σε ένα πάρτι ή μπουφέ, αυτά τα κανελόνια θα κάνουν θραύση!
    Εμένα τουλάχιστον με έκαναν να πεινάσω!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν κύριο πιάτο και με συνοδεία πράσινης σαλάτας. έκαναν όντως θραύση... Ερμιόνη μου.
      Ε, και σε μπουφέ, γιατί όχι;
      Πολλά φιλιά κι' από εμένα.

      Διαγραφή
  4. Πολύ νόστιμη γέμιση για κανελόνια, φαίνονται πολύ λαχταριστά!
    Καλώς σε βρήκα Πηνελόπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Χρύσα.
      Λίγο καιρό τώρα σε "συναντώ" σε διάφορα φιλικά Blogs, αλλά οφείλω να ομολογήσω πως τελευταίως σε ανακάλυψα κι' εγώ. Χάρηκα που ανταμώσαμε και ελπίζω να τα λέμε συχνότερα.

      Όσο για τη γέμιση, πραγματικά βγήκε πολύ νόστιμος ο όλος συνδυασμός.

      Καλό απόγευμα σου εύχομαι.

      Διαγραφή
  5. Δεν έχω λόγια να εκφραστώ αυτή τη στιγμή!Είναι από τα καλύτερα πιάτα για πολλές περιστάσεις! Φιλιά^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ΄σαι καλά βρε Λίλια μου!

      Χαιρετισμούς πολλούς και φιλιά επίσης.

      Διαγραφή
  6. Θέλω δυο ταψακια απο αυτο το φαγακι!!!!!!!
    Καλό μας ξημέρωμα! Πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ξεφουρνίζουμε....." και αρχίζουμε άμεσα διανομές!
      Δύο, θες καλή μου;
      Δύο, θα σου στείλουμε :-)

      Καλό βράδυ Αριάδνη.

      Διαγραφή
  7. Πολύ μ' αρέσει η ισορροπία που επιδιώκεις! Οι περισσότεροι την επιζητούμε (και στις κατσαρόλες μας)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγελιώ μου,
      όσοι με ξέρουν προσωπικά, νομίζω πως αυτό το χαρακτηριστικό μου αποδίδουν, παρέα με το παρατσούκλι "επιλοχίας"!!

      Έτσι πρέπει καλή μου. Να προσπαθούμε για τις ισορροπίες τόσο γύρω μας, όσο και εντός μας.

      Χαιρετισμούς πολλούς.

      Διαγραφή
  8. Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε αυτό το φαγάκι? Μάλλον κανείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δόξα το καλό Θεό, κανείς Αμαλία μου!

      Γιατί ποιός θα το έτρωγε μετά ένα ολόκληρο πυρέξ, μου λες;

      Διαγραφή
  9. Τώρα χτυπάς στο ευαίσθητο σημείο μου!!!
    Τέλειοοοοοοοοοοοοο!!!!
    Καλό βράδυ!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το ήθελα καλή μου...δεν το ήθελα...

      Να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μονάχα ήθελα :-)))

      Φτιάξτο όμως και θα με θυμηθείς. Είναι εξαιρετικό.

      Φιλιά και καλό βράδυ εύχομαι.

      Διαγραφή
  10. Γεια σου πηνελοπη και απο μενα!!
    Το τσενταρ μου αρεσει πολυ,η γαλοπουλα επισης ειναι απο τα αλλαντικα που προτιμω....μμμμμ κατι ωραιο μου μυριζει εδω!!!!
    καλως σε βρηκα και φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Κική.
      Πρέπει εδώ να ομολογήσω, ότι έχω χάσει επεισόδια...(το έγραψα και για την Χρύσα)
      Νέες πολλές παρουσίες στα φαγητο-bloggs, και δεν είχα πάρει και χαμπάρι!
      Συγχωρήστε με.
      Με τον καιρό ελπίζω να αναπληρώσω το "χαμένο έδαφος".

      Τα υλικά πραγματικά "έδεσαν" μεταξύ τους και ομολογώ πως πολύ (και πολλοί) το χάρηκαν το τελικό αποτέλεσμα.

      Πολλούς-πολλούς χαιρετισμούς σε σένα και σε όλους τους δοκιμαστές σου.

      Διαγραφή