16.2.11

Φωτίζοντας έναν χαρακτήρα...

Πως μπορείς να "φωτίσεις" τις πλευρές ενός χαρακτήρα που "γνωρίζεις" μόνον μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες ενός blog; Πραγματικά δεν νομίζω πως μπορώ να σας απαντήσω, μιας και συνήθως μέσα από μια τέτοια διαδικασία, ωραιοποιούνται κάποια πράγματα.
Προφανώς οι φίλοι Bloggers που ξεκίνησαν αυτό το "παιχνίδι" των 10 πραγμάτων που μας αρέσουν και μας χαρακτηρίζουν κάτι τέτοιο είχαν στο μυαλό τους. Ευχαριστώ  για την επιλογή τους τις φίλες : Dark Shef, Helengr , Μανουσίνα και  Μάνα του λόχου-Έφη



Τι να σας πω;  Ή καλύτερα τι να σας γράψω;  Για το, ποιά πράγματα μου αρέσουν δηλαδή; Είναι κάτι που πρέπει να με κάνει ας το πούμε πιο "ανοιχτή" στα συμπεράσματά σας για μένα, ή κάτι που απλώς θα με κάνει "αρεστή".  Ας γράψω λοιπόν κάποια ...και εσείς βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Μου αρέσει πρώτα και κύρια η Ευγένεια. Η φυσική ευγένεια που χαρακτηρίζει κάποιους ανθρώπους θεωρώ πως είναι μοναδικό χάρισμα και όπου την συναντήσω, την θαυμάζω!

Μου αρέσουν οι "καθαρές και ξάστερες" κουβέντες.  Δεν μπορώ τους αινιγματικούς υπαινιγμούς και τις "δήθεν" καταστάσεις, γιατί θεωρώ πως δυσκολεύουν πολύ, τις ήδη πολύ προβληματικές ανθρώπινες σχέσεις.

Μου αρέσουν τα έντονα αρμονικά δεμένα μεταξύ τους χρώματα. Τόσο στο περιβάλλον που ζω, όσο και στα ρούχα που φορώ. Γι' αυτό μάλλον δεν αντέχω και την συννεφιά. Στην δεύτερη μέρα συννεφιάς παθαίνω "κατάθλιψη".

 Μου αρέσουν τα άγλυκα - μυρωδάτα - γλυκά...κι' γι' αυτά συνήθως πειραματίζομαι μέσα στην κουζίνα μου. Άλλοτε με καλά και άλλοτε με χάλια αποτελέσματα.

Μου αρέσουν επίσης και όλα εκείνα τα φαγητά που περιέχουν ψημένο τυρί. Το τυρί είναι μεγάλη αδυναμία και απόλαυση για μένα.

Μου αρέσουν οι ταινίες με όμορφη φωτογραφία και καλή μουσική...ακόμη κι' αν το story μας βγει λίγο "μάπα".

Μου αρέσει πολύ να χαζεύω περιοδικά για το σπίτι και την διακόσμησή του. Επειδή "βαριέμαι" να βλέπω συνέχεια τις ίδιες εικόνες μέσα στο σπίτι μου, προσπαθώ να αλλάζω κάποια πράγματα, που αλλάζουν εύκολα, όπως κουρτίνες, ριχτάρια, καλύμματα, τραπεζομάντηλα. Παίρνω ιδέες όπως μπορώ και όσο μου επιτρέπεται.

Μου αρέσει η χαλαρωτική βόλτα δίπλα στην θάλασσα, αλλά και μέσα στα βουνίσια μονοπάτια βρίσκω πια, μια ηρεμία ψυχής, που την έχω τόσο πολύ ανάγκη.

Μου αρέσουν τα βιβλία λογοτεχνίας. Μυθιστορήματα που με κάνουν να ξεχνιέμαι όταν τα διαβάζω, βλέποντας τα πράγματα από μια άλλη οπτική. Και πολλές φορές έχει τύχη να μου δώσουν μια απάντηση, σε κάποιο ερώτημα που με απασχολεί εκείνη την χρονική στιγμή, με μια μόνον φράση του συγγραφέα.

Τέλος μου αρέσουν τα όμορφα, μαλακά και άνετα παπούτσια! Όπου τα βρω, και μου κάνουν οπτικά σε πρώτο στάδιο, μπαίνω και τα δοκιμάζω. Αν με ικανοποιούν τα αγοράζω αμέσως. Δεν ζητώ να δοκιμάσω ποτέ πολλά ζευγάρια εναλλακτικά. Μόνον αυτό που έχω δει στην βιτρίνα ή το ράφι καταστήματος...αν μου κάνει το αγοράζω χωρίς να "βασανίσω" τον πωλητή.

Δεν ξέρω σε ποιόν θα ήθελα να προσφέρω αυτό το "πολύχρωμο" βραβείο του καταλόγου για τα 10 πράγματα που μου αρέσουν. Πολλοί φίλοι το έχουν ήδη αναπτύξει το θέμα, όποιος όμως απο εσάς τους 210 (!) που έχετε δηλώσει πως με διαβάζετε, θέλει να απαντήσει, ας πάρει την σκυτάλη!
Χρυσούλα, Ελπινίκη, Μαρίνα, Αμαλία, Ζαμπία, Γαστερόπληξ, Κύριε Δημήτρη και Αχτίδα , Ξανθή και Λίνα, Γιώργο, Δήμητρα, Ειρήνη .  Και όποιος άλλος/άλλη θέλει, ελάτε και δώστε μας την δική σας περιγραφή χαρακτήρα.

16 σχόλια:

  1. Καλημέρα συν-τσουρεκοδοκιμάστρια!
    :-)
    Η ευγένεια είναι το παν στις ανθρώπινες σχέσεις, μεγάλη αξία και εφόδιο σημαντικό!
    Αλλά αξίσου σημαντικό στα γλυκά να μη σε λιγώνουν!!!
    :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kikop80...που είσαι; Ανησυχήσα που δεν σε "διάβαζα" για κάποιο διάστημα.
    Ελπίζω όλα καλά. Το μωρό μεγάλωσε :-))

    Το άριστα δέκα, του τσουρεκίου σου, δεν το έχω δοκιμάσει, και μ' έβαλες σε σκέψεις να περάσω κατεβαίνοντας με το μετρό το απόγευμα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ευγένεια και οι σταράτες κουβέντες έρχονται και λίγο σε αντίθεση μεταξύ τους. Ακριβώς επειδή οι σχέσεις των ανθρώπων είναι τόσο μπλεγμένες.

    Ας πούμε, μπορεί να πεις την ειλικρινή άποψή σου σε κάποιον και επειδή είναι αντίθετη με τη δική του, αυτός να το πάρει στραβά και να προσβληθεί. Αυτό έχει να κάνει βέβαια κυρίως με τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε καλά.
    Μην μακρυγορώ όμως... Πάντα πίστευα γενικά, πως πριν μιλήσουμε πρέπει να σκεφτόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή μου Dark Shef, θα διαφωνήσω μαζί σου. Η ηλικία μου ίσως, μου επιτρέπει πια, να αναγνωρίζω την ευγένεια που χάνεται γύρω μας.
    Το να δεις έναν νεαρό άνδρα για παράδειγμα να σηκώνεται και να παραχωρήσει την θέση του σε μια επίσης νεαρή γυναίκα (και όχι σε γηραιότερα άτομο) έχει να κάνει με τους τρόπους και την ευγένεια που τον χαρακτηρίζει. Αν συνεχίσει να κάθεται (όπως συνήθως συμβαίνει) με απάθεια και μάλιστα αν ο ίδιος άνθρωπος με τα πόδια ή τα μπαγάζια του εμποδίζει την έλευση της νεαρής γυναίκας προς το εσωτερικό ενός διαδρόμου, τι θα έλεγες;

    Την ίδια στιγμή το να λες με ευγενικό τρόπο σε κάποιον την άποψή σου, για οποιοδήποτε θέμα, σε κάνει αγενή; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ.
    Εγώ αυτήν την στιγμή σου λέω την άποψή μου και την γνώμη μου. Και στην λέω χωρίς υπεκφυγές. Διαφωνώ μαζί σου. Και σου λέω ότι έχω αντίθετη άποψη για το σχόλιο που μόλις έκανες...Είμαι αγενής;

    Υπάρχει λοιπόν καλή μου, άγνωστη φίλη, μια διαχωριστική γραμμή. Είναι αυτή η λεπτή γραμμή της ισορροπίας που μας κρατά πάντα, για το πως και με ποιό τρόπο, κινούμεθα μέσα στο κοινωνικό μας περιβάλλον.

    Καλό σου μεσημέρι.
    Και να θυμάσαι πως οι σταράτες - ξεκάθερες κουβέντες όταν χαρακτηρίζονται απο την ευγένεια στην οποία αναφέρθηκα, είναι πάντα οι καλύτερες και έχουν το αποτέλεσμα που πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μ΄αρέσουν αυτά που σ' αρέσουν, και βρίσκω θαυμάσιο το χαρακτήρα που φώτισες :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να χαίρεσαι το βραβείο σου και θα πάρω το δικό μου αφήνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ!

    Όμορφα όλα όσα περιγράφεις πως σου αρέσουν. Σε πολλά συμπίπτουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να το χαίρεσαι το βραβείο σου και πάντα τέτοια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω πως αξιοποίησες το βραβείο με τον καλύτερο τρόπο! Σε ευχαριστώ για την τιμή να μου το χαρίσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Vita μου σ' ευχαριστώ.
    Δύσκολο να "φωτίσεις" έναν χαρακτήρα μ' αυτόν τον τρόπο :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρακαλώ Ζαμπία μου, το ότι συμπίπτουμε σε κάποια πράγματα, προσωπικά το έχω καταλάβει, από τα όσα διαβάζω τόσον καιρό στο blog σου.
    Καλημέρες πολλές :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ σε Μαρία μου. Και σε σένα εύχομαι πολλά βραβεία, αν και οι επιβραβεύσεις του καθημερινού μας βίου θεωρώ πως είναι οι καλύτερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρακαλώ Μαρίνα μου. Κι' εμένα κάποιοι άλλοι με τίμησαν με την επιλογή τους. Η τιμή λοιπόν με την σειρά της μεταφέρθηκε κι' από μένα.
    Καλή σου μέρα εκεί στο Βέλγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή Penelope, με το παράδειγμά σου δε διαφωνώ. Αυτό που ήθελα να πω είναι, πως κάποιοι άνθρωποι περιέργως, θίγονται με πράγματα που σε μένα ή σε σένα φαίνονται καλά και ευγενικά ή που τέλος πάντων θεωρούμε πως δεν υπήρχε περίπτωση να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις.

    Π.χ. : Έχω δει μπροστά μου σε λεωφορείο, νέα κοπέλα να σηκώνεται για να παραχωρήσει τη θέση της σε μεγαλύτερη –όχι ηλικιωμένη– κυρία, και η κυρία θυμωμένη να της λέει "με πέρασες για καμιά γριά?"
    Επίσης, προσωπικά δεν θα πληγωθώ ούτε θα θυμώσω αν κάποιος μου πει ευγενικά "δε συμφωνώ με ό,τι λες". Αλλά δεν κάνουν όλοι το ίδιο! Μου έχει τύχει να πω με απόλυτη ευγένεια κι εγώ σε κάποιον "δε νομίζω ότι έχεις δίκιο σ’ αυτό που λες", να παραθέτω ήρεμα και λογικά τα δικά μου επιχειρήματα κι αυτός να μην καταλαβαίνει και να μην το δέχεται με τίποτα. Και να προσβάλλεται.
    Για να το πω και με απλά λόγια, αναφέρομαι σε μερικές -ελπίζω όχι συχνές- περιπτώσεις που σε κάνουν να σκεφτείς "τι θέλω και μιλάω?"

    Ευτυχώς ή δυστυχώς, οι άνθρωποι είναι απρόβλεπτοι και ακατανόητοι μερικές φορές και η όποια καλή θέληση κι ευγένεια, που δεν λέω σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, δεν βρίσκει πάντα τη θετική αντίδραση που θα έπρεπε (όπως κι εγώ πιστεύω) να βρίσκει…

    Κατά τ’ άλλα, δε διαφωνώ μαζί σου, ήθελα με το δεύτερο αυτό σχόλιο να γίνω πιο σαφής γιατί ίσως δεν εξέφρασα σωστά στο πρώτο σχόλιο τι ακριβώς εννοούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαφής απόλυτα καλή μου Dark Shef. Ολοι μας έχουμε βιώσει παρόμοιες καταστάσεις (μιλάω για τις φάσεις διαφωνίας με διατύπωση ευγενικών φράσεων) και πιστεύω πως όταν ο "κουρνιαχτός" της παρεξήγησης καταλαγιάζει ο έχων το πρόβλημα καταλαβαίνει το καλό της προθέσεως, έστω κι' αν δεν έχει το κουράγιο να το ομολογήσει! Η ευγένεια λοιπόν έχει κάνει το μικρό της θαύμα.
    Καλό σου μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα, έριξα μια γρήγορη ματιά σε όσα γράφεις από εκεί που βρισκόμουν και είπα να κάποιες απόψεις που συμφωνώ και μ΄αρέσουν!!
    Σε ευχαριστούμε για την απονομή του βραβείου κι ελπίζω να βρούμε κάποια από τις δυο μας λίγο χρόνο να γράψουμε τις δικές μας απόψεις!!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξανθή μου, οι απόψεις, οι ιδέες και οι πράξεις μας είναι αυτές που δομούν τον χαρακτήρα μας, μαζί με τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις μας σε κάποια πράγματα. Μια τέτοια μικρή εικόνα προσπάθησα να δώσω με τα όσα έγραψα...
    Ελπίζω να κατάφερα να ρίξω λιγάκι φως, στον όποιο (καλό ή κακό) χαρακτηρισμό μπορεί να έχω "πάρει" από φίλους bloggers.

    Καλημέρες πολλές και για να δούμε τι θα μας γράψετε κι' εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή