«Πιστεύουμε ότι η ιστορία του ελληνικού γιαουρτιού σε αυτή τη χώρα έχει μόλις ξεκινήσει», δηλώνει υπερήφανα ο κ. Ουλουκάγια.
Φράση από τα χείλη ενός Τούρκου, εκπροσώπου Τουρκικής Βιομηχανίας Τροφίμων σε αμερικανική εφημερίδα.
συμπεράσματα, πορίσματα ... δικά σας.
Εγώ απλώς σκέφτομαι, γιατί ο Οργανισμός Προώθησης Ελληνικών Προϊόντων δεν ακούγεται πουθενά; Η μήπως δεν υπάρχει πια, δεν ξέρω κιόλας...και γιατί η σχετική δημοσίευση δεν έχει κάποιον έστω και ελάχιστο "αντίλογο" από τους Ελληνες Παραγωγούς και εκπροσώπους αυτού του κλάδου Τροφίμων, για να γίνει τουλάχιστον πιο ρεαλιστικό το όλο σκηνικό!
Υπάρχει Οργανισμός Προώθησης Ελληνικών Προϊόντων?
ΑπάντησηΔιαγραφήΙησούς Χριστός νικά και όλα τα κακά σκορπά! Αν υπάρχει τέτοιο πράγμα θα ξεπουληθούν όλα τα Ελληνικά προϊόντα!
Έλα μου ντε!! τα δίνουμε όλα δηλαδή αμαχητί και ασυζητητί; αλλά τι να πείς καλά να πάθουμε γιατί απ' ότι φαίνεται κοιμόμαστε όρθιοι!! κλείνω εδώ γιατί άμα πάρω φόρα θα πω κι άλλα και δεν θέλω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Λίλα μου ,υπάρχει ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών (ελληνικών προϊόντων) και ο οποίος "ανήκει" στο υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μεγάλος τίτλος για υπουργείο ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να λέμε...και τι να ψάχνουμε δεν ξέρω πια; Αλλά οι ΕΛΛΗΝΕΣ παραγωγοί πρέπει να "αγωνιστούν" πια έντονα νομίζω.
Γι' αυτό το "αμαχητί" συζητώ κι' εγώ Μαρία μου. Ενας εκπρόσωπος των ελληνικών Βιομηχανιών (και δεν μιλώ για τις 2-3 μεγάλες μόνον) δεν το έχει διαβάσει τούτο το άρθρο άραγες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να πω......
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να πεις Πόπη μου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι που να το πρωτοπείς δήλαδή...
Απερίγραπτο το όλο σκηνικό και η ανά-δημοσίευση βεβαίως ενός τόσο "φανφαρόνικου" άρθρου, αμερικανικής παραγωγής, σε ελληνική εφημεριδά, διαφημίζοντας τούρκικα γιαούρτια με ένδειξη "ελληνικό γιαούρτι".
Μιλάμε πως η μπάλα έχει χαθεί τελείως!
Πηνελόπη μου, όταν πρωτοήρθα στην Ν Αφρική ξαφνιάστηκα γιατί διαπίστωσα ότι ονομάζουν Greek yogurt το στραγγιστό γιαούρτι ανεξάρτητα από την εταιρεία που το παρασκευάζει. Επίσης λένε Bulgarian ένα γιαούρτι πιο αραιό από το κοινό γιαούρτι. Για την εδώ αγορά δεν σημαίνει χώρα προέλευσης του προϊόντος, αλλά είδος γιαουρτιού. Ίσως και στην Αμερική να είναι το ίδιο... Θα ρωτήσω την κόρη μου και θα σου πω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια από Σάντον!
Πηνελόπη μου καλή γιατί κάνεις ρητορικές ερωτήσεις...??
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών
( ΟΠΕ ),υπάρχει,είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ,τελεί υπό την εποπτεία του ΥΠΟΙΚ και σκοπός του είναι:
- Η υλοποίηση της εθνικής πολιτικής εξαγωγών και γενικότερα του εξωτερικού εμπορίου
- Η προώθηση και ανάπτυξη κάθε είδους εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών
- Η υποστήριξη των υπαρχουσών και εν δυνάμει Ελληνικών παραγωγικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.
Το ερώτημα που θα έπρεπε να απαντηθεί είναι,ποιά είναι τα ελληνικά προιόντα που εξάγονται,όχι ερασιτεχνικά,αλλά μεθοδευμένα και με συσκευασία,που είναι και το ζητούμενο...
Οταν θα κατοχυρωθεί από τους φίλους γείτονες και η Ελληνική φουστανέλα εκτός από το
" ΤΣΟΠΑΝΙΣ " μπορεί και να ξυπνήσουμε...
και ναι,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,οι Ελληνες παραγωγοί πρέπει πλέον να κινητοποιηθούν δυναμικά και με παραγωγή και με εξαγωγή...
φιλιά και καλό σου Σ/Κ...-:))
Οπως τα λεει η Αγγελική ειναι. Και στην Αμερική greek yogurt λενε απλα το στραγγιστο γιαούρτι ανεξαρτήτως χωρας παραγωγής. Το οποίο πραγματι κερδιζει εδαφος. Παντως γνωστο στραγγιστο ελληνικής βιομηχανίας ειναι αναγνωρισιμο προιον στην Αμερική και το βρισκεις σχεδόν σε ολα τα sm. Και ας σημειώσουμε ότι στις αγορές εκτός ΕΕ δεν υπαρχουν περιορισμοί τυπου ΠΟΠ κ.λπ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ
Πες τααααα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελική μου και Σταυρούλα μου και στην Αγγλία και στην Γερμανία το ίδιο ακριβώς συμβαίνει το τύπου στραγγιστό το ονομάζουν ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο θέμα είναι ότι ο χαρακτηρισμός που αποδίδεται και έχει το όνομα της πατρίδας μας, δεν μπορεί να θεωρείται επιτυχία για μια τουρκική εταιρία. Αν πας στην Τουρκία και παραγγείλεις καφέ (ελληνικό) θα τον πεις Τούρκικο...δεν θα τολμήσεις να τον πεις ελληνικό (απλά).
Αχ Βιβή μου... έχουμε ΜΕΛΛΟΝ μπροστά μας που ωστόσοσο δεν "φαίνεται" να περιλαμβάνει μέσα του και το όποιο παρελθόν μας, με τα όποια διδάγματά του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι Ελληνες παραγωγοί πρέπει να αποφασίσουν να δουν τα πράγματα πιο δυναμικά και να πάψουν πια να πιστεύουν πως χωρίς την συνεχή δική τους δουλειά, θα προωθηθούν τα προϊόντα τους στις όποιες αγορές. Θα μπορούσαν με λίγη έρευνα μέσα από το διαδίκτυο να δουν αγορές και κλαδικές εκθέσεις, να δουν που θα μπορούσαν να βάλουν τα προϊόντα τους σε τοπικές αγορές...και να πήγαιναν μετά έτοιμοι και προϊδεασμένοι στον ΟΠΕ!
Τα λέω Κική μου, όπως κι' εσύ και άλλοι ακόμη μέσα απο τα Blogs τους καθώς και κάποιοι πιο "επώνυμοι" απο εμάς, όπως πχ ο κος Ηλίας Μαμαλάκης, το θέμα είναι ν' ανοίξουν τα αυτιά των ενδιαφερομένων και όχι να πάρουν τα μυαλά τους αέρα, απλώς φουσκώνοντας τις τιμές γιατί έκαναν ας πούμε μια βασική "τυποποίηση" του προϊόντος τους και αυτό τους κόστισε το κάτι παραπάνω...και το οποίο τελικά μάλλον τους απέκλεισε από την όποια Ευρωπαϊκή, Αμερικανική ή άλλη τοπική αγορά.
ΑπάντησηΔιαγραφή