Τρία χρόνια παρέας μέσα από τούτο το blog.
Ποτέ δεν περίμενα ότι θα κράταγε τόσο πολύ καιρό, το ομολογώ :-))Το ξεκίνησα, για λόγους προσωπικής πειθαρχίας και καταγραφής κάποιων συνταγών που έφτιαχνα, μιας και το παλαιό ομαδικό blog του Hungry for life, είχε πλέον κάνει τον κύκλο του για τα τότε ενεργά μέλη. Και πέρασε με την σειρά του στην ιστορία του Blogging, μετά από το παλαιότερο Hungry, το καταχωρημένο πλέον όνομα ανήκει στην φίλη Ζαμπία.
Όπως και να χει, σας ευχαριστώ πολύ όλες και όλους που τόσο καιρό με τιμήσατε με τα γραφόμενα σας.
Σας ευχαριστώ για το γεγονός ότι κάποιοι ανάμεσά σας, είχαν την διάθεση να γνωριστούμε και από κοντά και να τα πούμε.
Είναι σημαντικό τελικά που καταφέραμε να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλο και να ξεπεράσουμε την εικόνα της ανωνυμίας, που προσφέρει με τον τρόπο του το Διαδίκτυο.
Για κέρασμα λοιπόν, δροσερή τούρτα με κεράσια.
Πάντα φτιάχνουμε κάτι για να έχουμε αφορμή να σβήνουμε κεράκια εμείς στο σπίτι μας...και για την πλάκα μας ακόμη, μιας και το "έχω γεννέθλια" είναι η αγαπημένη ατάκα του Θ.
Να μαστε όλοι καλά.
Γεροί, δυνατοί, αισιόδοξοι όσο μας παίρνει και με όρεξη για γευστικά πράγματα.
Υλικά που θα σας χρειαστούν:
3 πακέτα mini cookies σοκολάτας.
μισή κούπα αλεσμένο φουντούκι
3 κουταλιές σούπας μαργαρίνης λιωμένη.
1 φακελάκι ζελέ κεράσι
1 μεγάλο πακέτο κρεμώδες τυρί
1 μεγάλη φυτική κρέμα γάλακτος (ή κανονική κρέμα γάλακτος)
1 κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική
3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές μαρμελάδας κεράσι (ή φρούτα του δάσους)
κεράσι γλυκό του κουταλιού.
Αλέθετε τα μπισκότα και τα φουντούκια στο multis, τα ανακατεύετε με την λιωμένη μαργαρίνη και τα στρώνετε σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, αφού προηγουμένως της έχετε κάνει μια επένδυση από αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 8 λεπτάκια για να σφύξει ο μεγάλος μπισκοτένιος πάτος.
Σ' ένα κατσαρολάκι βάζετε ένα ποτήρι νερό να βράσει και λιώνετε το περιεχόμενο ενός φακέλλου ζελέ με γεύση κεράσι. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και το ανακατεύετε καλά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί.
Σε βαθύ μπολ χτυπάτε με το μίξερ μια μεγάλη φυτική κρέμα γάλακτος (ή κανονική κρέμα γάλακτος) μαζί μ' ένα μεγάλο πακέτο τυρί κρέμα. Προσθέτε 1 κουταλάκι βανίλια σκόνη, (εκτός και διαθέτετε λοβούς βανίλιας, οπότε ακόμη καλύτερα) το οποίο θα ενισχύσετε με 3/4 κούπας ζάχαρη άχνη.
Χτυπάτε μέχρι να έχετε μια ωραία ροζ αφράτη σαντιγύ.
Στρώνετε την σαντιγύ πάνω στο μπισκότο και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.
Στα μισά του παγώματος, θα κάνετε το ντεκόρ.
Γλυκό του κουταλιού κεράσι με δύο κουταλιές μαρμελάδας κεράσι ή φρούτα του δάσους.
Αραιώνετε την μαρμελάδα μ' ένα λίγο ζεστό σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού.
Καλύπτετε όλη την επιφάνεια του γλυκού και στη συνέχεια στολίζετε με κερασάκια ολόκληρα (από το γλυκό).
Το βάζετε στο ψυγείο για κανά 2ώρο ακόμη.
Το βγάζετε, αφαιρείτε το τσέρκι της φόρμας, κόβετε και το πλεόνασμα του αντικολλητικού χαρτιού και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση... Οι παραλλαγές ανάλογα με το τι υλικά έχετε διαθέσιμα, με πρώτη επιλογή τις φράουλες που τώρα πια έχουν βγει για τα καλά.
Να τα χιλιάσεις στον μπλογκοχώρο, φιλενάδα!!! Πάντα να δημιουργείς γλυκά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο παιχνιδάκι πότε το έκανες και δεν πήρα χαμπάρι;;; Με φάγανε τα ζημώματα μου φαίνεται....Δεν πειράζει...next time!
Penelope καλημέρα, χρόνια πολλά να τα εκατοστήσει το μπλογκοσπιτάκι σου κι εσύ να είσαι καλά να το χαίρεσαι και να μας δίνεις κι εμάς χαρά!! Παίρνω ένα κομμάτι από την υπέροχη τούρτα σου και φεύγω....
ΑπάντησηΔιαγραφήχρόνια πολλά να τα χιλιάσεις!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό μήνα!!!!!!
καλημέραααααα!!!
Χρόνια πολλά & δημιουργικά για το πανέμορφο blog σου Πηνελόπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα κεραστώ και απο το γλυκό σου! :)
Penelope, εύχομαι χρόνια πολλά δημιουργικά με υγεία και χαρά. Παίρνω κι ένα κομματάκι τούρτας και καλημερίζω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά, να χαίρεσαι να δημιουργείς.Θα πάρω κι εγώ λίγο απ το ωραίο σου γλυκάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλό μήνα
Να τα εκατοστήσει το blog σου, πάντα με ωραίες συνταγές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαίρνω το κομμάτι μου και πάω να το φάω ήσυχα ήσυχα..
Φιλιά
Πηνελόπη μου απ' όπου κι αν πέρασες, φάνηκε η ποιότητά σου (και δεν εννοώ μόνο στη μαγειρική).
ΑπάντησηΔιαγραφήΝάσαι καλά και να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις για πολλά πολλά χρόνια!
Χρόνια Πολλά με δημιουργία αλλά και Υγεία!!! Καλά μαγειρέματα με προκλήσεις ξέρεις εσύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά.
Να φτάσει τα 100 χρόνια το μπλογκ ευχομαι και να είναι όλα έτσι γλυκά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Πηνελόπη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα συνεχίσεις με το ίδιο κέφι να μας προσφέρεις τις δημιουργίες σου, τις συνταγές σου, τις δοκιμές σου και τις γνώσεις σου!!!
:-)))
Χρονια πολλα Πηνελόπη μου με κεφι και διαθεση δημιουργίας στην μαγειρικη αλλα και οπου αλλου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ
Χρόνια Πολλά στην Αρωματένια Βανίλλια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε πολλές πολλές νόστιμες, ταξιδιωτικές, περιγραφικές αναρτήσεις και ό,τι άλλο το κάνει τόσο αξιόλογο και αγαπητό μου!
Μέσα στο μυαλό μου ήσουν...Και μιας και η δροσερή τούρτα σου "εκδόθηκε", θα την τιμήσω ιδιαιτέρως!
Καλό Μήνα Μάη
Φιλιά x3x3!
χρόνια του πολλά λοιπόν, πάντα να έχεις διάθεση να δημιουργείς, το γλυκάκι με πεθαίνει κι όπως έχω μέρες να φάω γλυκό μου έρχεται να ορμήξω στην οθόνη!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύχρονο και πάντα καλοτάξιδο το μπλογκ σου κοριτσάκι μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκό και πεντανόστιμο μήνα σου εύχομαι σαν το κέρασμα που μας προσφέρεις...-:))
Χρόνια πολλά και καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μπέρδεψες όμως! 3 χρόνια από τότε που άρχισες να γράφεις εδώ, ή στο χφλ; Γιατί εδώ είσαι 2! Τα λέω καλά ή κάτι έχω χάσει; Εκείνο που σίγουρα έχασα είναι το κουίζ! Φτουυυυ!
Mετά το δωράκι μου ας πάρω και το γλυκάκι μου!! Χρόνια πολλά, εμπνευσμένα και γεμάτα με άρωμα βανίλιας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχρόνια πολλά!και του χρονου παλι εδω!!ομολογω πως ζηλευοντας το Hungry for life αποφάσισα να φτιαξω κι εγω το δικο μου μπλογκ πριν 4 χρονια...κρίμα που δεν ειναι πια ενεργο όπως ήταν...
ΑπάντησηΔιαγραφή(η τουρτα θεσπεσια...αν γινοταν να ειχα μια σταλιτσα,ε??!!)
Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους για τις ευχές, αλλά αν δεν είσασταν εσείς όλοι "εκεί έξω" να ανταλλάσουμε απόψεις, σκέψεις, εντυπώσεις, γεύσεις, μυρωδιές το blog δεν θα είχε την μορφή που έχει πάρει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είμαστε λοιπόν όλοι καλά.
@Μαρίνα την επόμενη φορά θα βάλω ίσως χρονικό περιθώριο μεγαλύτερο.
@Tante Kiki, σ' ευχαριστώ πολύ.
@Ιριδα σ' ευχαριστώ θερμά. Αντεύχομαι ολόψυχα.
@Αφροδίτη σ' ευχαριστώ. Το "virtual" κέρασμα δικό σου :-)
@ Helengr φυσικά και να πάρεις... γι' αυτό την φτιάξαμε!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Νίκη Λ. σαν τα δικά σου τα πανέμορφα στολισμένα γλυκάκια, τούτο δεν είναι... αλλά είναι με αγάπη φτιαγμένο.
@Αστερομαράκι μου, σ΄ ευχαριστώ πολύ - πολύ.
@ Vita (Βαγγελιώ) μου, τα λόγια σου με συγκίνησαν. Πραγματικά σ' ευχαριστώ, φόρος τιμής, στον παλιό εκείνο τον καιρό.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ξανθή μου, προκλήσεις μου βάζεις με τα λόγια σου... και πρέπει να καταφέρω να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ καλή μου φίλη, το βερικκοκάκι super!!
@ Νίκη, λες να καταφέρουμε να φτάσουμε 100 χρόνια γραφής στο blog? Θα έχουμε ξεπεράσει όλα τα όρια ζωής γλυκειά μου :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλά, να βρίσκεται "αιτίες" στο όμορφο σπιτικό σας για να γιορτάζετε! Έχει δίκιο ο Πρίγκηπας!
ΑπάντησηΔιαγραφή-Να τα εκατοστήσετε! Με ωραίες ιδέες και συνταγές ου μην αλλά και μικρές ιστορίες και όμορφες φωτογραφίες!
@ Kikop80, μου δίνεις δύναμη με τα λόγια σου... και αρχίζω να σκέφτομαι ότι πρέπει να βρω συνταγές που θα καλύπτουν τις νέες οικογενειακές σας διατροφικές συνήθειες. Αυτό κι' αν είναι πρόκληση δηλαδή :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Σταυρούλα μου γλυκειά, εσύ ξέρεις πως κρατάει χρόνια τούτη η κολώνια! Και το "άρωμά" της στάθηκε αφορμή για την γνωριμία και την φιλία μας!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ζαμπία μου, αυτό ήταν "ταύτιση" συνταγών... Σ' ευχαριστώ όλως ιδιαιτέρως για τα φιλιά x3 και ελπίζω να καταφέρουμε να τα πούμε και από κοντά.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ μου σ' ευχαριστώ πολύ. Χωρίς γλυκάκι πολλές μέρες; Αυτό πως θα το καταφέρω εγώ, ακόμη δεν το έχω βρει...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Spirtokoytaki μου, σ' ευχαριστώ. Αντεύχομαι και "υποκλίνομαι" για τα όμορφα παιδιά σου στην βεράντα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚικίτσα μετράω τα χρόνια μαζί με το HFL, αλλά τελικά το λάθος ήταν δικό μου, είναι 4 τελικά και όχι τρία! Αλλά δεν πειράζει,εμείς να είμαστε καλά...και να πάμε για περισσότερα :-)
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Lila μου μαζί με το δωράκι θα πρέπει να σου παραδώσουμε και γλυκάκι! Κάτι θα κάνουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Cook (Αναστασία) μου σ' ευχαριστώ πολύ. Το HFL ήταν που μας έδωσε την ευκαιρία να βγάλουμε αυτό που "κρύβαμε" μέσα στις κουζίνες μας και απλώς μετά συνεχίσαμε στους δικούς μας δρόμους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Πηνελόπη να τα χιλιάσεις, και να γράφεις τις εμπειρίες σου - κάτι παραπάνω από απλές συνταγές και τξιδιωτικές αναμνήσεις είδα ότι δίνεις μέχρι σήμερα - πάντα με το ίδιο κέφι και αγάπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά και καλ΄΄ο μήνα!
Να τα εκαοστήσει το μπλογκ σου Πηνελόπη! Συγχαρητήρια για τα 3 αυτά χρόνια. Εύχομαι κι άλλα τόσα κι ακόμα περισσότερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τούρτα σου φαίνεται υπέροχη. Ευχαριστούμε!
Μάγδα
Οκ! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εις άλλα έτη πολλά!
χρόνια πολλά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα χιλιάσεις !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόλαβα γλυκό?
Katerina μου καλή, ευχαριστώ σε πάρα πολύ...λέγε, λέγε "πρίγκηπας" θα του μείνει στο τέλος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
@ Σοφία Ζ. σ' ευχαριστώ θερμά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλώς θα κάνω προσπάθεια να μοιράζομαι μαζί σας, όσα κατά καιρούς νομίζω ότι αξίζουν τον κόπο να τα δουν και να τα γευτούν κι' άλλοι.
Πολλές καλημέρες εύχομαι.
@ My Little Expat Kitchen (Μάγδα) σ΄ευχαριστώ θέρμα, ελπίζω να είμαστε εδώ αρκετό καιρό ακομη, για να δούμε κι' άλλα όμορφα όχι μόνον από εμένα, αλλά και από σένα και τις άλλες φίλες και φίλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντεύχομαι ολοψύχως Κική μου!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Και λοιπόν;E allora? σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλημέρα σου εύχομαι και όμορφο Μάη να έχεις και στα μέρη σου.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Κατερίνα, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Εχει μείνει κομματάκι...κόπιασε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου ευχηθώ και εγώ με τη σειρά μου έστω και καθυστερημένα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα εκατοστήσει το όμορφο αυτό μπλογκ με τις υπέροχες συνταγές, να είσαι καλά, γερή και δυνατή και να συνεχίσεις με την αξιοπρέπεια και την ομορφιά που φαίνεται ότι διαθέτεις να μας κερνάς νοστιμιές!
Γλυκάκι μάλλον δεν πρόλαβα αλλά δεν πειράζει!
Ευχαριστώ σε από καρδιάς αγαπητή Έφη. Να είμαστε όλοι καλά πρώτα και πάνω απ' όλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκάκι από αυτό δεν πρόλαβες... αλλά θα επανέλθω σύντομα με άλλο, οπότε θα σου κρατήσω το πρώτο κομμάτι :-))