Όταν ξυπνάω το πρωί (και μιλάμε για πολύ πρωί) προσπαθώ να σκεφτώ τι θα μαγειρέψω κατά την βραδινή επιστροφή μου, έτσι ώστε να κάνω μια προετομασία. Να βγάλω τα υλικά μου από τον καταψύκτη, να προμηθευθώ ίσως κάποια λαχανικά που μου λείπουν, να συνδυάσω γεύσεις που δεν έχουμε γευτεί πρόσφατα κ.λ.π.
Αλλά γυρίζοντας και πάντα σύμφωνα με την διάθεση της στιγμής, το προγραμματισμένο από το πρωί φαγητό, τις περισσότερες φορές το αλλάζω :-)))
Είτε γιατί έχω αλλάξει διάθεση, είτε γιατί δεν έχω τον χρόνο που χρειάζομαι στην διάθεση μου, είτε γιατί έχω μπει στα αίματα διαβάζοντας κάποια ανάρτηση σε blog ή άλλη δημοσίευση.
Έτσι λοιπόν οι χθεσινές χοιρινές μπριζόλες λαιμού, που θα γίνονταν στο χαρτί τυλιγμένες με πιπεριές, ντομάτα και σάλτσα μουστάρδας και μπαχαρικών... μας βγήκαν με κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και συνοδεία ψιλής σπαγγετίνης βρασμένη μέσα στην σάλτσα τους.
Ζυμαρικά, κρέμα γάλακτος, γραβιέρα Νάξου σε κύβους, μανιτάρια, ψιλοκομμένη ντομάτα και χοιρινή μπριζόλα! Όλες οι θερμίδες "στήσανε" χορό μέσα σε τούτο το πιάτο, αλλά ήταν πολύ νόστιμο το αφιλότιμο!
Υλικά :
3 μπριζόλες λαιμού όχι πολύ παχιά κομμένες
1 κύβος λαχανικών βιολογικός
1 μικρό κουτί μανιτάρια σε φέτες
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους (χωρίς φλούδα και σπόρους)
1 ποτηράκι κρασιού, χυμό ντομάτας
100 γραμμάρια γραβιέρα σε κύβους
1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ποτήρι ζεστό νερό και 1/4 πακέτου σπαγγετίνης κομμένα με τα χέρια στα τρία.
Πλένετε καλά το κρέας και το αφήνετε να στραγγίξει. Παίρνετε τον κύβο και τον λιώνετε σ' ένα μπολάκι με δύο κουταλάκια ελαιόλαδο (όπως ακριβώς κάνει ο σεφ στην διαφήμιση) και με το μείγμα αυτό αλείφετε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές τους.
Σε βαθύ τηγάνι-κατσαρόλα βάζετε ελαιόλαδο για να σοτάρετε τις μπριζόλες.
Να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Στην συνέχεια προσθέτε μέσα στο τηγάνι την ψιλοκομμένη ντομάτα καθώς και το ποτηράκι με τον χυμό ντομάτας, μαζί και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφήνετε το κρέας να βράσει και γυρίζετε στο διάστημα αυτό μια-δυό φορές.
Μετά απο ένα τέταρτο περίπου προσθέτετε και τα μανιτάρια και λίγο αλάτι.
Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για λίγο ακόμη.
Στην συνέχεια προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και την κομμένη γραβιέρα. Ανακατεύεται καλά χαμηλώνετε λίγο την ένταση της φωτιάς και αφήνετε για ένα δεκάλεπτο ακόμη.
Το κρέας θα σας δείξει πια πόσο μαλακό είναι.
Το αφαιρείτε από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα στην σάλτσα την σπαγγετίνη κομμένη με το χέρι σας στα τρία. Ανακατεύετε καλά και συμπληρώνετε μ΄ ένα ποτήρι ζεστό νερό. Συχνά-πυκνά ανακατεύετε τα μακαρόνια και μετά από μερικά λεπτά είναι έτοιμα.
Επιστρέφετε τις μπριζόλες στο τηγάνι.
Σβήνετε την φωτιά και αφήνετε για λίγο το φαγητό να σταθεί.
Ετοιμάστε πιάτα!
Ήρθε η ώρα σερβιρίσματος, μυρίζει θεϊκά και είναι ένα πιάτο γεμάτο θερμίδες, αλλά με τόση καλή γεύση!
Καλή σας όρεξη και πάρτε κι' ένα ωραίο κρασάκι λευκό και παγωμένο, για συνοδεία.
Αλλά γυρίζοντας και πάντα σύμφωνα με την διάθεση της στιγμής, το προγραμματισμένο από το πρωί φαγητό, τις περισσότερες φορές το αλλάζω :-)))
Είτε γιατί έχω αλλάξει διάθεση, είτε γιατί δεν έχω τον χρόνο που χρειάζομαι στην διάθεση μου, είτε γιατί έχω μπει στα αίματα διαβάζοντας κάποια ανάρτηση σε blog ή άλλη δημοσίευση.
Έτσι λοιπόν οι χθεσινές χοιρινές μπριζόλες λαιμού, που θα γίνονταν στο χαρτί τυλιγμένες με πιπεριές, ντομάτα και σάλτσα μουστάρδας και μπαχαρικών... μας βγήκαν με κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και συνοδεία ψιλής σπαγγετίνης βρασμένη μέσα στην σάλτσα τους.
Ζυμαρικά, κρέμα γάλακτος, γραβιέρα Νάξου σε κύβους, μανιτάρια, ψιλοκομμένη ντομάτα και χοιρινή μπριζόλα! Όλες οι θερμίδες "στήσανε" χορό μέσα σε τούτο το πιάτο, αλλά ήταν πολύ νόστιμο το αφιλότιμο!
Υλικά :
3 μπριζόλες λαιμού όχι πολύ παχιά κομμένες
1 κύβος λαχανικών βιολογικός
1 μικρό κουτί μανιτάρια σε φέτες
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους (χωρίς φλούδα και σπόρους)
1 ποτηράκι κρασιού, χυμό ντομάτας
100 γραμμάρια γραβιέρα σε κύβους
1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ποτήρι ζεστό νερό και 1/4 πακέτου σπαγγετίνης κομμένα με τα χέρια στα τρία.
Πλένετε καλά το κρέας και το αφήνετε να στραγγίξει. Παίρνετε τον κύβο και τον λιώνετε σ' ένα μπολάκι με δύο κουταλάκια ελαιόλαδο (όπως ακριβώς κάνει ο σεφ στην διαφήμιση) και με το μείγμα αυτό αλείφετε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές τους.
Σε βαθύ τηγάνι-κατσαρόλα βάζετε ελαιόλαδο για να σοτάρετε τις μπριζόλες.
Να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Στην συνέχεια προσθέτε μέσα στο τηγάνι την ψιλοκομμένη ντομάτα καθώς και το ποτηράκι με τον χυμό ντομάτας, μαζί και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφήνετε το κρέας να βράσει και γυρίζετε στο διάστημα αυτό μια-δυό φορές.
Μετά απο ένα τέταρτο περίπου προσθέτετε και τα μανιτάρια και λίγο αλάτι.
Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για λίγο ακόμη.
Στην συνέχεια προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και την κομμένη γραβιέρα. Ανακατεύεται καλά χαμηλώνετε λίγο την ένταση της φωτιάς και αφήνετε για ένα δεκάλεπτο ακόμη.
Το κρέας θα σας δείξει πια πόσο μαλακό είναι.
Το αφαιρείτε από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα στην σάλτσα την σπαγγετίνη κομμένη με το χέρι σας στα τρία. Ανακατεύετε καλά και συμπληρώνετε μ΄ ένα ποτήρι ζεστό νερό. Συχνά-πυκνά ανακατεύετε τα μακαρόνια και μετά από μερικά λεπτά είναι έτοιμα.
Επιστρέφετε τις μπριζόλες στο τηγάνι.
Σβήνετε την φωτιά και αφήνετε για λίγο το φαγητό να σταθεί.
Ετοιμάστε πιάτα!
Ήρθε η ώρα σερβιρίσματος, μυρίζει θεϊκά και είναι ένα πιάτο γεμάτο θερμίδες, αλλά με τόση καλή γεύση!
Καλή σας όρεξη και πάρτε κι' ένα ωραίο κρασάκι λευκό και παγωμένο, για συνοδεία.
Παχυντικό μεν, σσσλουρπ δε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Ετσι που τα λες Αστερομαράκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου βράδι.
Πω πω πω πω πω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ, δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τον τίτλο -και να λιγουρευτώ τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι είναι μερικά βράδια που σε πιάνει μια όρεξη...! (όπως το σημερινό :)
Το έφερα το πιατάκι μου και περιμένω:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι νόμιζα ότι μόνο εγώ αλλάζω το πλάνο μαγειρέματος από το πρωί ως το απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σε αυτό ταιριάζουμε....
Και εγώ το δικό μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Λοιπόν εγώ είμαι 9 στις 10 μέρες σε δίαιτα. Αλλά εκείνη τη μία...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν είναι να κολαστώ πάω σούμπιτη στο πυρ :-)
Την καταγράφω για εκείνη τη μία...
Eυτυχώς που μόλις έφαγα! Ξέρεις το κάνω πια επίτηδες: κοιτάζω τα μπλογκς μόνο φαγωμένη γιατί αλλιώς ζηλεύω τα πάντα και δε μπορώ να ράψω το στόμα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως το φαγητό σου κολάζει και....χορτασμένο!!!
Καλησπέρα Penelope μόλις με σκότωσες μαζί με τη δίαιτά μου, χαχαχα! Τί πιάτο είναι αυτό; Έλεος...υπέροχοοο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαληνύχτα...πάω να κοιμηθώ για να μην το σκέφτομαι!
Βρε παιδάκι μου, δεν μπορώ να αντέξω κι είναι και πρωί ακόμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το μαγειρέψω οπωσδήποτε τις επόμενες μέρες, είναι τέλειο πιάτο!!
Καλημέρα
χα,χα,χα Kanthare παρόμοια αντίδραση είχα κι' εγώ με το αποτέλεσμα, μιας και δεν είμαι ιδιαιτερα φίλη με το κρεάς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμ, αυτή είναι η αλήθεια Σκοτεινούλα μου, πως να την κρύψεις; Τέλειο σε γεύση αλλά γεμάτο με θερμίδες! Καλημέρα τώρα πια απ' εμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το βάλω μαζί με το δικό μου Μαρία μου, να κάνουνε παρέα και μετά τα γεμίζουμε :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελικούλα μου, κατά άμα δεν ταιριάζαμε...δεν θα συμπεθεριάζαμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να κάνουμε, που είμαστε χαρακτήρες των αλλαγών :-))
Εφη φέρε κι' εσύ το πιατάκι σου και ξεκινάμε! Για να δούμε ποιά θα τελιώσει πιο γρήγορα :-)) Θα παίξουμε το αγαπημένο παιχνίδι του παιδιού μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήVita μου, εγώ πάω αντίθετα. Μια μέρα κάνω δίαιτα και τις άλλες κάνω το κορόϊδο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική μου, εσύ δίαιτα με όλα αυτά που σκαρώνεις και μας βάζεις κάθε μέρα σε πειρασμό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν με ξεγελάς, δεν με ξεγελάς σου λέω...
Πολλές καλημέρες.
Μαρία μου, είναι όντως ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμαστεί, ε, και μετά για μια δυό μέρες θα δείξουμε "εγκράτεια" όσο γίνεται. Καλή σου μέρα καλή μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήMarina μου, την τακτική σου την ακολουθώ κι' εγώ. Προσπαθώ να κοιτώ και να διαβάζω τα φιλικά και αδελφά blogs, όταν είμαι κάπως χορτάτη για να γλυτώνω τα σοκ και τις υπογλυκαιμίες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί τα τόσο νόστιμα να είναι και παχυντικά, μου λέτε; Μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το "παχυντικό" à la crème είναι μια πολύ νόστιμη πρόταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξίζει να θυσιάσει κανείς μια δίαιτα, χωρίς να έχει τύψεις.
Φιλιά σας
To τίμημα της ζωής Κική μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα τα νόστιμα και γευστικά πράγματα έχουν παραπάνω θερμίδες, όσο κι' αν προσπαθούμε να τα κάνουμε light :-))
Ζαμπία μου μια φορά στο τόσο, δεν το κάνουμε κάθε μέρα άλλωστε, αξίζει την "αμαρτία" του! Και αμαρτία εξομολογούμενη ... δεν είναι πια και τόσο αμαρτία :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες και σε σας.
Καλημέρα και καλό μήνα. Πω πω πω αυτό το φαγάκι είναι σκέτη κόλαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαχυντικό αλλά νόοοοοστιμο!
έτσι είναι τα τόσο νόστιμα μας παχαίνουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα Πηνελόπη καλό μήνα :)
Καλό Μήνα και σε σένα Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαγάκι με "προδιαγραφές" για την "πυρπόληση" της ζυγαριάς καλή μου :-))
Καλημέρα, καλό μήνα και καλό καλοκαίρι (αφού επισήμως μπαίνει από σήμερα) Αφροδίτη μου, φαγάκι με "προδιαγραφές" για αύξησης του βάρους σας! Ακριβώς αντίθετο στο πνεύμα που επικρατεί συνήθως τέτοιον καιρό :-)) με τις δίαιτες, τους διαιτολόγους, τους διατροφολόγους κ.λ.π.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα, καλό μήνα και πωπω λιχουδιές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και σε σένα Πόπη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιχουδιές ... δεν λες τίποτε! Τι να κάνουμε, πρέπει κάποιες φορές, να μας καλοπιάνουμε όλως ιδιαιτέρως :-))